OCENE SRBA U LIGAMA PETICE: Dmitrović Spajdermen! Crni vikend za Sergeja, Jovića, Matića...

Vreme čitanja: 5min | uto. 23.04.19. | 16:36

Siniša Mihajlović nastavio da melje bivše klubove, Vule Jovanović jedini dobio šesticu u Bordou

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najbolji Srbi prethodnog vikenda na najprestižnijih pet evropskih pozornica su bili Marko Dmitrović koji je briljirao na golu Ejbara protiv Atletiko Madrida i Siniša Mihajlović koji je maestralno vodi svoju Bolonju ka opstanku u Seriji A, gazeći svoje bivše klubove (posle Intera i Torina, pala je i Sampdorija) . Vrlo dobre partije su pružili Luka Milivojević, upisao je asistenciju,  Aleksandar Mitrović, prekinuo je golgeterski post i Nikola Milenković koji se vratio u odličnu formu i na Juventusovom stadionu napravio “coast to coast” koji će se pamtiti zatresavši mrežu Ščenssnog. Odličan je bio i Nemaja Maksimović koji vodi svoj Hetafe ka Ligi šampiona. Crni vikend su imali Sergej Milinković Savić koji se osramotio na meču sa Kjevom, Matija Nastasić i Nemanja Matić dok je Miloš Veljković imao peh da sudija strogo proceni njegov start na Zuleu u meču sa Bajernom u Minhenu.

Izabrane vesti

ENGLESKA

ALEKSANDAR MITROVIĆ je postigao protiv Bornmuta svoj 11 gol u Premijer ligi ove sezone. Srpski centarfor je prekinuo višemesečni post i obezbedio pobedu svom timu i, kako pišu u Londonu, povećao šanse treneru Parkeru da dobije ugovor i za sledeću sezonu. Mitar je od svih tabloida i dnevnika dobio 7, uz konstataciju da je sa Čejmbersom bio najbolji na terenu.

LUKA MILIVOJEVIĆ je odigrao još jedan meč na visokom nivou i skinuo još jedan važan “skalp” u ovoj sezoni sa svojim Kristal Palasom. Luka protiv Arsnala nije postigao gol ali je zato servirao loptu Bentekeu za gol koji je otvorio londonski derbi. Po običaju Luka je i prošlog vikenda dobio sedmicu.

NEMANJA MATIĆ za razliku od svojih zemljaka u Premijer ligi nije imao dan protiv Evertona, kao i ceo tim Mančester Junajteda. Matić je uglavnom ocenjen četvorkom i bio je među najmanje lošim na terenu u dresu Crvenih đavola. Primera radi Pogba je dobio 2 ili 3 od tabloida i drugih medija.

ITALIA

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je napravio najveću glupost u svojoj karijeri na meču sa Kjevom. Snimak šutiranje u zadnjicu Stepinskog će ga pratiti do kraja karijere. Sergej je zbog tog poteza i crvenog kartona dobio trojku od italijanskih izveštača uz konstataciju da je njegov gest neoprostiv, te da se veliki šampioni prepoznaju i po svom ponšanju.

ALEKSANDAR KOLAROV je dobio prelaznu šesticu zasvoj nastup protiv Intera. U obrazloženju ocene i Gazeta i Korijere su konstatovali da je srpski bek bljesnuo na početku meča (asistencija za Džeka) i na kraju utakmice kada ga je Handanović sprečio da zatrese mrežu na San Siru. “Između je menjao dobre i loše momente u duelu sa Politanom”, zaključila su dva lista.

NIKOLA MILENKOVIĆ se definitivno vratio u dobru formu. Protiv Juventusa srpski reprezentativac je bio najbolji igrač u redovima Fjorentine sa Kjezom. Nikola je ocenjen sa sedmicom uz konstataciju da samo veliki igrači mogu da urade ono što je njemu pošlo za nogom: počeo je akciju za gol Ljubičastih i završio je smeštajući loptu iza leđe Ščensnog. Takođe je u par navrata onemogućio Ronaldu da postigne 20. gol u Seriji A.

IVAN RADOVANOVIĆ je podelio italijanske izvštače. Za Tutosport Ivan je bio najbolji igrač Đenove i dobio je sedmicu dok mu je Gazeta dala šesticu uz konstataciju da je špartao i grizao po celom terenu.

DARKO LAZOVIĆ nije imao tako dobar nastup kao Ivan i njegove ocene su bile na klackalici između nedovoljnih 5,5 i prelazne šestice. Svi sportski dnevnici su se složili da se Darko trudio ali da pozicija desnog beka nije za njega.

SAŠA LUKIĆ je ušao u igru u poslednjih 10 minuta i ostao je bez ocene.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ vodi sigurnom rukom svoju Bolonju ka luci spasa. Miha je ocenjen sa vrlo dobrih 7 ili čak 7,5. Gazeta je obrazložila svoju ocenu zapaženjem da mu je bilo dovoljno par nedelja da tim počne da liči na njega. Gazeta je zapazila i da je Siniša “kaznio” sve svoje bivše timove, od Intera, preko Torina, zaključno sa Sampdorijom.

NEMAČKA

FILIP KOSTIĆ je potvrdio i protiv Volfsburga da je u odličnoj formi, moglo bi se reći da je u poslednjih mesec dana igrač kojima ima najmanje oscilacije u timu Ajntrahta. Njegov meč u ponedeljak veče nije bio spektakularan kao neki prethodni ali je bio na dovoljno visokom nivou da zaradi dobru trojku

LUKA JOVIĆ nije imao svoje veče u gradu Folksvagena. Imajući u vidu mladost, naslovne stranice, medijsku pažnju i cifre od kojih se vrti u glavi logično je da i Luka ima slabiji dan. Bild i drugi dnevnici su mu dali neprelaznih 5.

MIJAT GAĆINOVIĆ je, sudeći po ocenama nemačkih izveštača, bio između Filipa i Luke. Srpski vezista je dobio uglavnom četvorku.

MATIJA NASTASIĆ, kao i cela defanzivna linija Šalkea, je u velikom padu forme. Matija snosi odgovornost za deo primljenih golova i uz Sanea i Maskarela je bio najslabije ocenjen u timu iz Gelzenkirhena: dobio je šesticu

MARKO GRUJIĆ je odigrao meč na ivici prelaznosti protiv Hanovera i ocenjen je sa četvorkom.

MILOŠ VELJKOVIĆ je neopravdano isključen na meču sa Bajernom zbog dva žuta kartona. Sudija je njegovo podizanje lakta u skoku sa Zuleom procenio kao nesportsko i nasilno i poslao ga pola sata pre kraja meča u svlačionicu. Da nije isključen Miloš bi verovatno dobio trojku kao i njegovi drugovi u defanzivnoj liniji. Ovako mu je zakucana petica.

ŠPANIJA

MARKO DMITROVIĆ je činio čuda protiv Atletiko Madrida i prava je šteta što nije uspeo da spasi svoj Eibar od poraza. Marko je bio toliko dobar da ga je Marka uvrstila u tim kola ocenivši njegovu predstavu sa maksimalne tri zvezdice. Na istoj liniji su bili i ostali dnevnici, As mu je dao tri pika, Mundo Deportivo četiri zvedice a Sport 8.

Markin tim kola
Markin tim kola

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je protiv Sevilje odigrao jedan od boljih svojih mečeva u ovoj sezoni i značajno je doprineo da se njegov Hetafe približi ostvarenju velikog sna: plasmanu u Ligu šampiona. Nemanja je od Marke dobio dve zvezdice a od Asa čak tri pika dok mu je Sport dao vrlo dobru sedmicu.

FRANCUSKA

NEMANJA RADONJIĆ je ušao u drugom poluvremenu protiv Gengana i nije dobio ocenu mada je dao svoj doprinos za pobedu Olimpika od 3:1 u gostima.

VUKAŠIN JOVANOVIĆ je dobio šesticu za svoj nastup u dresu Bordoa protiv Nima. Naš igrač je bio najbolje ocenjeni igrač Bordoa koji je kapitulirao u Nimu i jedini je dobio šesticu u Lekipu dok su ostali fudbaleri Žirondinaca ocenjeni četvorkama i peticama.

STEFAN MITROVIĆ se utopio u sivilo svog Strazbura u porazu od Monpeljea za koji nisu igrali Škuletić i Ristić. Stefan je ocenjen sa četvorkom ili peticom u zavisnosti od medija.

SISTEMI OCENJIVANJA U PET LIGA

ENGLESKA           - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
ITALIJA                 - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
FRANCUSKA       - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)
NEMAČKA          - Od 5 do 1 (3 prelazna, 1 maksimalna ocena)
ŠPANIJA              - Zvedice ili pikovi od jedne do do tri (dve su prelazna ocena)

 PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

Ocene SrbaMarko DmitrovićNemanja MaksimovićVukašin JovanovićSergej Milinković SavićLuka JovićAleksandar KolarovMijat GaćinovićFilip KostićLuka MilivojevićNemanja MatićNikola MilenkovićDarko LazovićIvan RadovanovićMarko GrujićMiloš VeljkovićMatija Nastasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara