"Le Talek okružen saigračima posle Donaldovog izjednačenja"
"Le Talek okružen saigračima posle Donaldovog izjednačenja"

OCENE: Šta se dešava sa Le Talekom? Odbrana Zvezde upalila alarm! Katai najbolji i kad spava

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.07.16. | 00:01

Ugo Vijeira je u totalnoj minus fazi, Kanga preuzima odgovornost i kad ne treba

Le Talek okružen saigračima posle Donaldovog izjednačenjaDAMIR KAHRIMAN 6,5 - Panterskom intervencijom sprečio Mifsuda da tušira Marakanu. Nije imao mnogo posla, jer su stopostone šanse Maltežana završavale pored njegovog gola. Možda je mogao bolje da postavi odbranu prilikom vođstva gostiju...

MILOŠ CVETKOVIĆ 6 - Bez ikakvog uticaja na igru Crvene zvezde. Nije preterano grešio, ali nije pružao nikakvu pomoć Pablu Moučeu. Bio je suviše diskretan i previše fokusiran na defanzivu.

Izabrane vesti

Luković ili Rendulić - ko protiv LudogorecaZORAN RENDULIĆ 5,5 - Zvezda je nejakom rivalu dozvolila nedozvoljen broj izglednih prilika. Iskusni štoper je pojačao dilemu stručnog štaba srpskog šampiona da li sledeće sedmice da mu ponovo da šansu ili da u vatru vrati kapitena Lukovića. Imao je nekoliko jako problematičnih procena. Lako je dozvolio napadačima srednje klase da mu ulaze iza leđa.

TOMAS FIBEL 6 - Mogao je da spozna šta znači prokletstvo štoperske pozicije. Sve u redu: borba, dosta dobijenih duela, čak i činjenica da je u pojedinim trenucima sam nosio odbranu Crvene zvezde. Suviše lako je izgubio bitku sa Mifsudom koja je mogla da rezultira drugim golom za Valetu. Trenutno izgleda kao najbolji štoper Crvene zvezde. Pazite, nismo rekli i sposoban da se porva sa ozbiljnim napadačima.

Ibanjez može boljeLUIS IBANJEZ 6 - Znali smo i za mnogo bolja izdanja omalenog Argentinca. Vodeći gol gostiju uticao je na njegovo rasploženje. Suviše nervozan. Mogao je bolje u oba pravca.

DAMJAN LE TALEK 5,5 - Nešto se čudno dešava sa jednim od najkonstantnijih igrača Crvene zvezde prošle sezone. Bio je bled na Malti, a u prvom poluvremenu skoro da nije bio nikakav faktor u igri Crvene zvezde. Jedan od direktnih krivaca što su Maltežani osvajali ničije lopte i dugim pasovima nagrizali i onaku krhku odbranu srpskog šampiona. Duplirao se sa Donaldom i Kangom tamo gde nije potrebno. Moraće ozbiljno da podigne nivo igre.

Šut Donalda vredan izjednačenjaMIČEL DONALD 6,5 - Pruezimao rizik. Ponekad bespotrebno gubio lopte u opasnoj zoni. Delovao je kao najpismeniji igrač u Zvezdinom trouglu na sredini terena. Da je konstantno bio koncentrisan kao u 29. minutu ne bi na crveno-beloj strani Topčiderskog brda vladala drhtavica tokom prvog poluvremena. Često u međuprostoru tokom rotacija sa Le Talekom i Kangom... Majstorski postigao gol, ali moraće, kao što rekosmo, da poradi na koncentraciji i igra jednostavno. Što pre shvati da nije njegov primarni posao da impresionira publiku to bolje za njega i kompletan tim.

Kanga - više nego dobarGELOR KANGA (do 86. miinuta) 6,5 - Hitri Gabonac će biti top pojačanje. Samo uz mali dodatak - vreme i blizina meča sa Ludogorecom mu nisu saveznici. Iz Rostova je poneo naviku da se igra vrti oko njega, da mora da „overi“ svaku loptu. Ponekad želi da zagrize krupnu jabuku. Prosto žudi da bude martinela prilikom svake akcije. Jeste stvarao višak, ali je povremeno navlačio igrača na Kataija, umesto da mu isprazni prostor. Kao svaki majstor ima veliki ego. Dobro je za Zvezdu što je vičan direktnim pasovima. Moraće da pronađe zajednički jezik sa Donaldom i Le Talekom kako ne bi pravio kratere između linija tima.

PABLO MOUČE (do 65. minuta) 6 - Ima bogovski centaršut. Izuzetno pismen fudbaler, što smo znali od dana kad je promovisan u pojačanje Crvene zvezde. Svaki put kada su mu saigrači ostavili jedan na jedan situaciju bilo je opasno po gol protivnika. Platio ceh lošeg protoka lopte u veznom redu. Nedostaje mu svežine i snage.

Dva meča, tri gola - sve je jasnoALEKSANDAR KATAI 7 - To je majstor u esencijalnom fudbalskom značaju. Spavao je, delovao nezainteresovano, ali je prvu šansu spakovao u malu mrežu. On je Zvezdin dar i Zvezdin vođa. Ujedno i Zvezdin usud! Nije dobro kad pojačan tim crveno-belih zavisi od raspoloženja magičnog Srbobranaca. Da upotrebimo kafanski žargon: u ovoj ekipi Crvene zvezhde Katai je najbolji i kad spava.

Vijeira ne koristi ni zicere...UGO VIJERA (do 70. minuta) 5 - Portugalac je u minus fazi. I to ozbiljnoj. Tumara tamnim vilajetima golgeterske krize. Gladan je gola, ali znate kako se kaže: srce hoće, ali zadnjica... Imao je vanserijski potez kada je petom pokušao da savlada golmana Maltežana. Ostalo je za blagi zaborav. Uključujući i zicer koji je morao da iskoristi. Deluje da nije spreman. Ni fizički ni psihički. Od najboljeg igrača došao je do epiteta najvećeg problema Crvene zvezde.

IZMENE

Slavoljub Srnić upisao asistencijuSLAVOLJUB SRNIĆ (od 66. minuta) 7 - Odradio je posao. Čini se da ga je klupa dodatno motivisala. Zabeležio asistenciju kod pobedonosnog gola. Imao još nekoiko konkretnih poteza.

PREDRAG SIKIMIĆ (od 70. minuta 6) - Ostavio mnogo bolji utisak od Uga Vijeire. Dobio i nekoliko vazdušnih duela, sa njim u postavi Zvezda je dobila na širini.

HAIRO RUIZ (od 86. minuta) - Malo vremena za konkretan učinak.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran RendulićUgo VijeiraSuperligaSrbijaPablo MoučeoceneLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaDamijan Le TalekFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara