OCENE ZVEZDA – Borjan jedina svetla tačka, Boaći nije došao na utakmicu

Vreme čitanja: 5min | čet. 25.10.18. | 07:59

Razočarali Srnić, Gobeljić, Ben... Milojević da poradi na „poklonima“ koje daje njegov tim

                   (od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Liverpula)

MILAN BORJAN 7 – Da u našem fudbalu postoje one mesečne nagrade, Milan Borjan bi ih imalo koliko ostatak Zvezdinog tima. Pre nekoliko godina je imao bolno iskustvo na Enfildu s Ludogorecom kada je zaradio crveni karton. Večeras je to bio neki drugi Borjan. Iskusniji, sigurniji, kvalitetniji. Zvezdina mačka. Jedini je igrač Zvezde koji je večeras dobio aplauz na Enfildu kada je uhvatio živu loptu poletevši pod nebesa. Uskočio je glavom Salahu u noge. Skinuo penal Maneu. Odbranio stopostotnu šansu Lalani. Imao još neke sjajne odbrane i rekacije. Ni kod jednog gola ništa nije mogao. Zvezdina najjača karika po ko zna koji put. Ako je u Parizu bio zaslužan što Zvezda nije primila deset golova, večeras je zaslužan što nije bilo kao u Parizu.

Izabrane vesti

FILIP STOJKOVIĆ 5 – Dobro je počeo, delovalo je da će na desnoj starni biti lokomotiva koja će vući Zvezdu. Ali kratkog je to daha bilo. Mane je takav igrač da ga je teško i faulirati, a kamoli oduzeti loptu. Duplo bolji od onoga što vidimo na televiziji. I nije tu Stojković mogao mnogo šta. Ušao je kasnije u nervozu koja je kulminirala onim potpuno nepotrebnim duelom za penal.

MILOŠ DEGENEK 5,5 – Kada se prime četiri gola, a mogao je još neki, nije baš da štoper zaslužuje neke pohvale. Ali Degenek je bio za nijansu bolji deo štoperskog tandema u većem delu meča. Do poslednjih petnaestak minuta kada se odbrana raspala i pukom srećom nije primila još koji gol. U nekoliko navrata je dobro izlazio ispred Firmina, Salaha, ali se, kao i u Parizu, gubio na malim prostorima, kada rival suzi teren. Prebrzi napadači Liverpula i njihova kombinatorika su enigma i za mnogo bolje štopere od Degeneka.

SRĐAN BABIĆ 5 – Imao je jedinu šansu iz koje je Zvezda mogla da povede. Ali skrivio je drugi gol lošim ispucavanjem, a onda i postavljanjem. Taj drugi gol je slomio Zvezdin duh, a čini se i Babićev. Iako je kasnije skoro na gol-liniji sprečio još jedan pogodak Redsa. Ipak, nema dovoljno iskustva za ovakve utakmice.

MARKO GOBELJIĆ 5 – Najslabija Zvezdina karika. Ništa nije mogao Šaćiriju i Salahu. Nije se uplašio što se od njega i očekuje, ali je pokazao limite za ovakav meč. Inferiornost je ispoljavao kroz nervozu. Da je posvetio toliko koncentracije na igru kao na raspravljanje i svađanje sa sudijom, doneo bi više koristi.

BRANKO JOVIČIĆ 6 (do 76.) – Što je mogao da spreči - sprečio je. Ali i on ima svoje limite za ovakav meč. On je igrač koji nikada ne razočara potpuno, kao neki drugi. Pruža sve od sebe, uopšte ne respektuje protivnika i daje impuls ekipi. Nema mnogo osclilacija kod njega. Dobio je nekoliko baš muških i klasičnih premijerligaških duela. On nije bio slaba tačka na koju su Liverpulovi igrači mogli da računaju. Na kraju je napustio teren uz povredu zadnje lože. Ko zna koliko je igrao povređen...

NENAD KRSTIČIĆ 5 – Baš je malo večeras pokazao. Fizički dominantniji vezni red Liverpula je bio preveliki zalogaj za njega. Kada je imao prostora i vremena, birao je ona svoja jednostavna rešenja i uspevao da prebaci poneku loptu na Liverpulovu polovinu. Ali daleko od toga da je imao plejmejkerske kvalitete večeras.

EL FARDU BEN 5 – Još jedno loše evropsko izdanje čveka koji je bio najbolji u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Doduše, opet van svoje omiljene pozicije iza špica, ali je opet debelo podbacio. Prelako je gubio lopte, bio bezopasan u napadu, komplikovao kada ima loptu, potom počeo da traži izgovore u sudiji i na kraju napravio glup penal koji je Borjan odbranio.

LORENCO EBESILIO (do 65.) - 5,5 Čudan igrač. Vidi se da ima tehničke mogućnost koje nema nijedan igrač Zvezde. Kada ne bi mnogo komplikovao i bio tako nonšalantan, bio bi ključni igrač ovog tima. Ima loptu, ima viziju, ali nešto ga koči. Ili mu ne odgovaraju saigrači i stil igre. I nije problem mentaliteta i volje. On hoće, on želi, ali jednostavno tako igra da posle nekoliko dobrih poteza sve pokvari jednim lošim koji ekipu skupo košta. Kao kada je otvorio vrata za prvi gol. Kasnije je ostao bez sange i zasluženo otišao na klupu.

SLAVOLJUB SRNIĆ 5 – Nije opravdao ukazano poverenje posle dugo vremena. Istina, igrao je levo, ali opet je to bila loša partija. Niti je uspevao sa Gobeljićem u tandemu da zatvori stranu, niti da pomogne mnogo u defanzivi, niti da nešto doprinese u ofanzivi. Čak i one dve lepe poluprilike je lako prokockao.

RIČMOND BOAĆI 5 – Kada sledeći put bude pričao da želi u englesku Premijer ligu, neka pogleda snimak s ove utakmice. Nije izašao iz Van Dajkovog džepa (kakav igrač!), bio je bezopasan, izgubio većinu duela, a onda i volju. U dobrom delu meča je stajao i nije se nudio saigračima. Pa onda potpuno nerezonski pkušaj šuta sa skoro 40 metara, kao da je na terminu u balonu, pa su ga iznervirali drugari. Nije ovo onaj Boaći od prošle jeseni...

IZMENE

DUŠAN JOVANČIĆ (od 65.) 6 – Opet se nešto popravilo za nijansu kada je on ušao. Ima jednostavnost, ne poznaje strah, ali nema ni brzinu za ovakve timove kao to je Liverpul.

GORAN ČAUŠIĆ (od 76.) – premalo vremena za ocenu.

VELJKO SIMIĆ (od 81.) – premalo vremena za ocenu.

VLADAN MILOJEVIĆ 5 – Rezultat kaže da je nadigran i poražen u svakom smislu. Deli sudbinu svog tima... Ali teško da je Milojević mogao nešto drugo da smisli kako bi izbegao ovakav poraz. Realnost je da je Liverpul ovoliko bolji od Zvezde. Ono što Milojević mora da popravi je ponašanje nekih njegovih igrača i njihova dekoncentracija. Toga jesenas nije bilo, Zvezda nikome nije davala poklone. Večeras je toga bilo previše. Bez obzira na to što je preko puta bio Liverpul. Na tome bi valjalo poraditi.

(Foto Action Images)


tagovi

Ričmond BoaćiFilip StojkovićVladan MilojevićLorenco EbisilioEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara