Od priče o plej-ofu do potpunog debakla: Olimpija ispala iz ABA lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.19. | 23:07

Veliko slavlje Krke u dvorani Leon Štukelj - 62:59

Dogodilo se i to: prvi osvajač Jadranske lige i jedan od glavnih osnivača regionalnog takmičenja, ljubljanska Olimpija, ispala je u ABA 2 ligu, pošto je u poslednjem kolu ligaškog dela sezone poražena od Krke u Novom Mestu i ostala na poslednjem mestu na tabeli sa skorom od šest pobeda i 16 pobeda. Krka je ovom pobedom izbegla i plej-aut, u koji zbog lošijeg međusobnog skora odlazi Zadar - 62:59 (17:13, 15:18, 16:16, 14:12).

Jurij Zdovc je u toj šampionskoj sezoni Olmpije bio jedan od glavnih igrača, a sada je doživeo da sa istim timom ispadne u niži rang i to u sezoni u kojoj su čelnici Zmajčeka "pucali" na plasman u plej-of regionalnog takmičenja, ali te ambicije nisu bile u skladu sa realnošću. Olimija nije imala tim za učešće na tri fronta, a posebno u FIBA Ligi šampiona, koja je predstavljala preveliki zalogaj za Ljubljančane. Situaciju nisu uspela da promene ni čak trojica trenera.

Izabrane vesti

Loš kvalitet košarke bilo je nešto što se moglo i očekivati u jednoj ovako važnoj utakmici, koja je odlučena u dramatičnoj završnici gde su se dva tima bukvalno nadmetala ko će napraviti veću glupost. Na kraju su prisebniji ipak bili domaći igrači, koji su u poslednjoj četvrtini pogodili značajnije šuteve i zasluženo došli do pobede.

Krka je prošle sezone napravila veliko iznenađenje u plej-ofu ABA 2 lige kada je kao autsajder došla do promocije, a ove sezone je uspela da opstane u regionalnom takmičenju, iako su joj mnogi predviđali povratak u niži rang,

Ono što je najinteresantnije, domaćin u svojim redovima nije imao igrača sa dvocifrenim brojem poena. Najefikasniji je bio Dominik Mavra sa devet postignutih poena, dok su po osam ubacili Fifolt i Balažić. Kod gostiju je daleko ispred ostalih bio Domen Lorbek, ali on jednostavno nije mogao sam da dovede svoj tim do važne pobede.

ABA LIGA - 22. KOLO:

Petak

Cedevita - Mornar 94:80
/Pulen 21 - Najt 13/

Subota

FMP – Partizan  73:72
/Rit 16 – Lendejl 14/

Crvena zvezda - Mega 100:76
/Simanić, Odžo 14 - Mišković 15/

Nedelja
Igokea - Zadar 100:82
/Anđušić 29 - Žorić 23/

Budućnost - Cibona 91:82
/Bitadze 24 - Ljubičić 17/

Krka - Olimpija 62:59
/Mavra 9 - Lorbek 17/

Foto: ABA liga, PetrolOlimpija/AlesFevzer


tagovi

Jurij Zdovc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara