""
""

Odbrana Vojvodine sve jača, stigli Leković i Fatić

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.13. | 09:52

Od angažovanja nekadašnjeg kapitena Milana Stepanova nema ništa, za sad...

Svi su prošli – samo je Vojvodina zaslužila prelaznu ocenu. I ne samo to, za razliku od Partizana i Crvene zvezde koji su se mučili u početnih 180 evropskih minuta, Novosađani su lako preskočili malteški Hibernijans i mađarski Honved, ali na tome ne žele da se zaustave, pa pred okršaje sa Bursom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope spremaju dva pojačanja – Nikolu Lekovića i Ivana Fatića.

Činjenica da je Vladan Pavlović otišao u Radnički iz Niša, da je njegova zamena Bojan Nastić dobio crveni karton u prvom meču sa Honvedom, a Hrvat Mario Barić se još nije nametnuo stručnom štabu primorala je rukovodstvo na čelu sa predsednikom Balšom Boturovićem i njegovim savetnikom Matejom Kežmanom da obnove kontakte sa Radom povodom angažovanja Nikole Lekovića. Ovaj 24-godišnji prvotimac Rada danas stiže na „Karađorđe“ na potpis ugovora, odmah će se staviti na raspolaganje šefu struke Marku Nikoliću, a od klupske administracije zavisi hoće li biti prijavljen za dvomeč sa Bursom, što omogućavaju pravila UEFA (dodavanje jednog novog imena 24 sata pred prvu utakmicu).

Izabrane vesti

Osim dovođenja bivšeg fudbalera Bežanije i Rada, Vojvodina je uspešno završila i pregovore sa štoperom Ivanom Fatićem (24), za kojeg je nedavno bila zainteresovana Crvena zvezda. Povremeni crnogorski reprezentativac (šest utakmica) je do nedavno bio član Đenove, a tokom šestogodišnjeg boravka u Italiji selio se od velikog Intera, preko Vićence, Salernitane, Ćezene, Kjeva, Empolija Verone do Lećea, gde je minule sezone odigrao šest utakmica.

Fatić bi trebalo da bude osveženje u odbrambenoj liniji, ali to verovatno znači da Vojvodinu napušta standardni štoper Branislav Trajković. Verovatno posle Burse.
Nikad se ne zna, ali, po svemu sudeći, biće mi to oproštaj od Vojvodine. Želim da se oprostim uspehom i da sjajnom partijom stavim tačku na ovaj deo karijere“, kaže Trajković za koga se interesuju Truci i na čije ponašanje trener Marko Nikolić nema nijednu primedbu.

Dolaskom Fatića značajno su smanjene i(li) gotovo da ne postoje šanse da se u Novi Sad vrati nekadašnji kapiten Vojvodine, Milan Stepanov.
Imam 30 godina i želeo bih još neko vreme da provedem u inostranstvu. To mi je prioritet u planovima za budućnost. Ovog leta razgovarao sam sa ljudima iz Vojvodine, Partizana i Crvene zvezde i svima sam rekao isto: karijeru želim da nastavim u inostranstvu. Ako to ne bude moguće, tek tad bi došao u obzir neki od pomenutih domaćih klubova“, rekao je Stepanov, koji kaže da Lale nisu bez šansi protiv Burse.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ivan FatićMilan StepanovNikola LekovićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara