""
""

Odlazak u Ligu Evrope iz Premijer lige sada je viša kombinatorika! O sudbini Vest Hema odlučuju Junajted, Kristal Palas i Liverpul (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.16. | 18:35

Sautempton je definitivno obezbedio plasman u drugorazredno takmičenje ubedljivim trijumfom u poslednjem meču sezone

Gotovo je, kraj, nema više! Njukasl, Norič i Aston Vila ušli su u voz za Čempionšip, a Vest Hem posle poraza od Stouka mora da doživi samo čudo kako bi jednu vrlo dobru sezonu u kojoj su uzeli meru gotovo svim velikanima engleskog fudbala krunisali plasmanom u Ligu Evrope! Četa Slavena Bilića ponovo je zakazala tamo gde nije trebalo - protiv ekipe koja nije mogla ni gore, ni dole. Ali, Stouk je navijačima na svojoj Britaniji izrežirala najlepši oproštaj pred početak raspusta, a Mame Dijuf postao je čovek koji je razmontirao Čekićare u poslednjim trenucima meča - 2:1.

Izabrane vesti

To znači da je Vest Hemu ostala još samo viša kombinatorika za odlazak u drugorazredno takmičenje. Sada će sve zavisiti od rezultata koji budu napravili Mančester junajted u finalu FA Kupa sa Kristal Palasom, kao i ishod finala Lige Evrope u kojem Liverpul i Sevilja ukrštaju koplja. Sautempton je definitivno obezbedio izlazak u Evropu i mesto među šest najboljih timova Engleske, bez obzira ako Junajted dobije Bornmut u poslednjoj utakmici sezone. Sveci će u Evropu ići na konton Sitijevog plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer to znači da šesto mesto definitivno ide u Ligu Evrope, pošto su Građani osvojili Liga Kup. 

U slučaju da Crveni đavoli osvoje FA Kup, onda će Ligu Evrope igrati i sedmoplasirani tim na tabeli Premijer lige, što je sada Vest Hem. Liverpul u Ligu šampiona ide ako pobedi Sevilju u finalu Lige Evrope.

U ovom trenutku Sautempton i Junajted imaju po 63 boda, s tim što ekipa Luja van Gala ima i utakmicu manje zbog pokušaja terorističkog napada na Old Trafordu. Dakle, Junajtedu je potreban jedan bod da definitivno obezbedi Ligu Evrope, bez obzira na ishod finala FA Kupa. 

Vest Hem je odlično otvorio meč nakon gola Antonija Mičela u 23. minutu. Međutim, prvo je Đaneli Imbula najavio zaokret rezultata deset minuta po početku drugog dela susreta, da bi onda Dijuf zakucao poslednji ekser u Vest Hemovu barikadu za izlazak u Evropu. 

Našao se sam kao duh napadač domaćina usred šesnaesterca nakon kornera koji nije mnogo obećavao. Ali, neozbiljnost u redovima gostiju Dijuf je surovo kaznio i tako prekinuo Stoukovu seriju od šest utakmica bez pobede, dok će timu iz Londona u vodu pasti svi oni veliki skalpovi kojim su se dičili tokom sezone. 

Sautempton je sezonu definitivno završio sa obezbeđenom kartom za Ligu Evrope, u ubedljivom trijumfu nad Kristal Palasom i to sa 4:1. 

Gotovo celo poluvreme izdržali su fudbaleri Kristal Palasa u domu Svetaca, a onda je Sadio Mane postigao jedan prilično interesantan pogodak u samom finišu prvog dela. Gracijano Pele je u 61. minutu duplirao prednost, da bi Džejson Pančon nekoliko trenutaka kasnije prepolovio zaostatak gostiju. Ipak, Rajan Bertrand i Stiven Dejvis pobrinuli su se da se Sautempton oprosti od ove sezone na trijumfalan način. 

PREMIJER LIGA, 38. KOLO

Arsenal - Aston Vila 4:0 (1:0)
/Žiru 3, 78, 80, Arteta 90+3/

Čelsi - Lester Siti 1:1 (0:0)
/Fabregas 66pen - Drinkvoter 82/

Everton - Norič 3:0 (2:0)
/Mekarti 19, Bejns 44pen, Miraljas 48/

Njukasl - Totenhem 5:1 (2:0)
/Vajnaldum 19, 73 penal, Mitrović 39, Arons 85, Janmat 86 - Lamela 60/

Sautempton - Kristal Palas 4:1 (1:0)
/Mane 43, Pele 61, Bertrand 75 penal, Dejvis 87 - Pančon 64/

Stouk - Vest Hem 2:1 (0:1)
/Imbula 55, Dijuf 89 - Antonio 23/

Svonsi - Mančester Siti 1:1 (1:1)
/Aju 45+1 - Iheanačo 55/

Votford - Sanderlend 2:2 (0:1)
/Prodl 48, Dini 61pen - Rodvel 39, Lens 51/

VBA - Liverpul 1:1 (1:1)
/Rondon 13 - Ajb 23/

Odloženo: Mančester junajted - Bornmut

(FOTO: Action Images)


tagovi

StoukSautemptonSadio ManePremijer ligaMičel AntonioMame DijufLiverpulLiga EvropeKristal PalasGracijano PeleEvropaEngleskaĐaneli ImbulaDžejson Pančon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara