""
""

Odlazi kao najbolji svih vremena: Miroslav Klose objavio kraj legendarne karijere!

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.11.16. | 12:58

Sjajni napadač će učiti trenerski zanat pri Fudbalskom savezu Nemačke, a Bild piše da će postati i jedan od saradnika Joakima Leva na klupi nacionalnog tima

Legendarni nemački napadač, reprezentativac rodom iz Poljske Miroslav Klose odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 38. godini i posveti se trenerskom poslu.

Izabrane vesti

Najbolji nemački strelac svih vremena seniorsku karijeru je započeo u nižerazrednom Homburgu, a pažnju na sebe na velikoj sceni skrenuo je u dresu Kajzerslauterna i Verdera iz Bremena, posle čega je prešao u minhenski Bajern. Iako je dao veliki broj golova na klupskom nivou, posebno nadahnuće uvek je imao u dresu sa nacionalnim grbom.

Za Pancere je postigao 71 gol, od čega 16 na svetskim prvenstvima, što je takođe rekordan učinak. Sa Nemačkom je osvojio Mundijal 2014. godine u Brazilu.

Poslednji klub u kojem je nastupao bio je rimski Lacio. Ugovor sa Nebeskoplavima istekao mu je letos, a proteklih nedelja se pominjao kao moguća zamena za povređenog Arkadijuša Milika u Napoliju. Ipak, odlučio je da kaže zbogom profesionalnoj karijeri.

Klose će učiti trenerski zanat pri Fudbalskom savezu Nemačke, a Bild piše da će postati i jedan od saradnika Joakima Leva na klupi nacionalnog tima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Evropameđunarodni fudbalMiroslav KloseNemackareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara