Odlučivaće se u Madridu! Vinisijus je đavo, Malkom dobio prvu ozbiljniju ulogu i dao gol, Bejl u slobodnom padu, zbog Mesija gore tribine (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.02.19. | 22:51

Prvi meč završen rezultatom 1:1

Prošla su vremena kada su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo u direktnom okršaju rešavali ishod El klasika. Argentinski mađioničar je i dalje tu, ali u prvom meču polufinala Kupa kralja nije uspeo da prelomi meč, pa se Real u svoj Madrid vraća s nerešenim ishodom, koji 27. februara garantuje pakleni revanš i žestoku borbu do poslednje kapi znoja - 1:1 (0:1).

Sasvim solidan meč na stadionu Kamp Nou odigrali su najveći rivali fudbalske Evrope, uprkos odluci Ernesta Valverdea da Mesija ostavi na klupi i meč započne s Malkomom na desnom krilu. Ubrzo se pokazalo da ta ideja uopšte nije bila loša, pošto je Brazilac prvu ozbiljniju ulogu otkako je letos stigao iz Bordoa za 40.000.000 evra uspeo da kruniše pogotkom za remi! Malkom ni ovaj meč nije završio do kraja, ali je svoj prvi važniji start u dresu katalonskog giganta i veliko poverenje trenera uspeo da opravda zadovoljavajućom igrom i golom kojim je Barselona izbegla poraz pred krcatim tribinama. Golu je prethodila potpuno luda akcija iz koje je sudija Antonio Laoz ispustio šansu možda i da svira penal Kejlora Navasa na Đordiju Albi posle lukavog utrčavanja iza Marselovih leđa i odlično izgrađene akcije po levom boku. Na odbitak je naleteo Luis Suarez koji je raspalio po lopti iz nepovoljne pozicije, a ista je pogodila samo stativu. Na odbitak je natrčao Malkom i prilično hladnokrvno je rešio situaciju. 

Izabrane vesti

Gledajući sve što su fudbaleri dva kluba izneli na teren u 90 minuta igre, bilo je ovo samo zagrevanje za ono što će se dogoditi pretposlednjeg dana februara na stadionu Santjago Bernabeu! Barselona je, logično, više napadala, ali je Real Madrid iz kontri bio prava opasnost po najvećeg takmaca. Pogotovo onda kada je supertalentovani Vinisijus Žunior bio na terenu. Špartao je uzduž leve aut linije i svog direktnog čuvara Nelsona Semeda dovodio do ludila! Ni Malkom, koji je na mahove pomagao vrlo dobrom Semedu, nije uspeo da promeni mnogo toga kada bi lopta stigla kod njegovog ultrabrzog sunarodnika! Vinisijus je za kratko vreme zagospodario levim napadačkim bokom Reala i nije čudo što Santijagu Solariju na klupi sedi Marko Asensio i što Geret Bejl sve češće igra na desnoj strani, koja mu nije baš najdraža. Vidi se da nadarenom Brazilcu i dalje nedostaje iskustva, ali kada ga bude skupio, biće pravi otrov na terenu. Izmaltretirao je odbranu Barselone, jurio kao vetar i stvorio nekoliko solidnih šansi, bio u nekim situacijama čak i malo sebičan, ali već sada postaje jasno da je Florentino Perez napravio strašan posao i biće zaista na mukama da li uopšte da dovodi Edena Azara na leto ili ne!

Kada se sve sabere i oduzme, Barselona će imati više razloga da žali. Propustio je domaćin nekoliko sasvim solidnih šansi, a ni Real nije uspeo da materijalizuje ono što je stvorio, najviše preko Vinisijusa. Geret Bejlzamenio Vinisijusa u 64. minutu – ispustio je najveću šansu utakmice, da kazni Barselonu i neoprezno istrčavanje Mark Andrea ter Štegena izvan svog kaznenog prostora u 81. minutu. Dobio je loptu na ivici kaznenog prostora s leve strane, pokušao da prevari Semeda posle driblinga u desnu stranu, ali umesto dobrog šuta, sapleo se i pao na travu, a njegov pokušaj doneo je samo korner, ne i pogodak...

Velšanin je u ozbiljnom padu forme, povrede su mu gotovo potpuno upropastile i dosadašnji tok ove sezone, a odavno to više nije onaj igrač koji je svojevremeno plaćen preko 100.000.000 evra... Dugo nije miljenik navijača, a posle još jedne bezopasne partije sebi nije poboljšao status u timu. Pogotovo sada, kada Vinisijus sve više uzima uzde tima u svoje ruke. Dok Real brine za Bejla, u Barseloni će se ozbiljno lomiti koplja oko Filipea Kutinja. Još jedna nedovoljno dobra partija 160.000.000 evra plaćenog Brazilca samo će pojačati spekulacije o mogućem odlasku na leto, jer njegova uloga sve je manje bitna u ovoj Barseloni. 

Zanimljiva je i važna odluka Valverdea da Mesiju da malo predaha i ostavi ga na klupi pred početak utakmice, ali kada je đavo odneo šalu, kapiten ove generacije morao je na teren! U momentu kada je Mesi istrčao sa klupe i otišao kraj aut linije da se zagreva tribine su zagrmele kao retko kad u dotadašnjem toku meča. Bilo je jasno da su navijači želeli da vide svog idola na terenu, a po Valverdeovoj odluci da ga zaista pošalje u igru videlo se da želi pobedu i u prvoj utakmici. Mesi je, ipak, odigrao iznenađujuće slabiju partiju, ispod svojih standarda i nije u ozbiljnijoj šansi da ugrozi sigurnog Navasa. Nekoliko solidnih prodora, gde su Realovi štoperi uglavnom pravili čiste startove – bilo je u poslednjim minutima i grubljih reakcija – jedan šut iz slobodnog udarca u 70. minutu koji je završio „na zidu“ i nešto lošija komunikacija sa Suarezom... Nije to ono na šta je Mesi navikao svoje navijače i fudbalsku planetu.

Istina, baš od momenta kada je Mesi ušao na teren na terenu je tek počelo da se talasa. Igra je postala brža, agresivnija, konkretnija. Ali, rezultat se nije menjao. Barselona je svoje najbolje šanse propustila u finišu prvog dela. Prvo je Ivan Rakitić u 32. minut odlično pucao glavom posle kornera i zatresao prečku, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Suarez pucao sa linije kaznenog prostora i testirao Navasa, ali mu je Kostarikanac odgovorio strašnom intervencijom.

Nije bilo loše u ovom sudaru svetova, ali u revanšu očekujemo više! Barselona je bila konkretnija, Real se dobro branio i čekao svoju šansu iz kontri, a onda je Geret Bejl upropastio veliki poklon u finišu... 

Biće ludo u Madridu!

Foto: Reuters


tagovi

Lukas VaskezVinisijus ŽuniorLionel MesiMalkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara