Odžo spreman za sledeći izazov: Sad da nađem dobru klopu...

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.10.18. | 21:34

„Iskreno, nisam ni znao da sam imao dabl-dabl. Nisam to ni video, ni osetio na paketu. Nije me ni interesovao lični učinak. Nije mi važno koliko poena ubacim ili lopti uhvatim, svakog dana izađem na parket samo sa idejom da ekipi pomognem koliko mogu i da pobedimo“, rekao je gorostasni centar

Crvena zvezda je pobedila, a na svojim leđa nosio ju je - Majkl Odžo!

Izabrane vesti

Ponovo on! I nema želju da se zaustavi. Strašni centar srpskog šampiona ponovo je odigrao veliku ulogu na parketu, baš kao i u praktično svakoj utakmici od početka seozne. Ovog puta precrtao je Ulm za prvi evropski trijumf. Odžo pun samopouzdanja veruje da je ovo tek početak i da će Crvena zvezda pokazati još više. 
„Bitno nam je da smo dobro startovali. Ostvarili smo pobedu i moramo da budemo zadovoljni zbog toga. Igrali smo dobro, ali nas je trener upozorio pre utakmice da će biti teško. Svi u Evrokupu žele da pobede svaki put. Znali smo da će biti potrebno da igramo dobro svih 40 minuta, to smo i uradili, a kada je bilo teško - nismo paničili. Bili smo pametni i najbitnije je da smo bili dobri u odbrani. To je potrebno da dobijete utakmicu“, rekao je Odžo posle utakmice.

Imala je Crvena zvezda u nekoliko navrata dvocifrenu razliku, ali su gosti konstantno pronalazili načine da se vrate u život u učine susret zanimljivijim i napetijim...
„Oni su vrlo dobar tim, utreniran tim. Pravili smo greške i znali smo da ćemo morati da budemo dobri u dužem vremenskom periodu kako bismo prelomili susret. Sve što smo mogli je da nastavimo da pogađamo. Bilo je grešaka, posebno u prvom delu i trećoj deonici. Ali, momci su nastavili da veruju u sebe, da rade ono što najbolje znaju i izašli smo kao pobednici“.

Prema zvaničnim podacima utakmicu je ispratilo blizu 5.000 ljudi, što je posebno zadovoljilo Majkla Odža.
„Bilo je sjajno! Znate, imamo najbolje navijače u Evropi. Obožavam ove navijače, atmosferu, volim što nas podržavaju uvek, nebitno da li je to prijateljska ili takmičarska utakmica. To nam uvek znači“.

Odžo je ponovo bio među najboljima na parketu, a pobedi nad Ulmom doprineo je sa 14 poena i 10 skokova! Ponovo je bio udarna sila Crvene zvezde na parketu i neko na koga je ceo tim mogao da se osloni onda kada situacija nije bila povoljna. Držao je visok ritam snage i energije, što mu je samo pomoglo da ostane borben i nezaustavljiv, a kada ga je Džo Regland „pronašao“ i spojio sa obručem više niko nije mogao da ga zaustavi. I zato je jedan od najkonstantnijih igrača na početku sezone.
„Iskreno, nisam ni znao da sam imao dabl-dabl. Nisam to ni video, ni osetio na paketu. Nije me ni interesovao lični učinak. Nije mi važno koliko poena ubacim ili lopti uhvatim, svakog dana izađem na parket samo sa idejom da ekipi pomognem koliko mogu i da pobedimo. Trudim se da radim mnogo malih stvari koje su bitne u igri, a onda momci završavaju ostatak posla“.

Već kroz četiri dana Crvenu zvezdu čeka veliki derbi i gostovanje Budućnosti u Podgorici, ali Odžo je bio iskren i otkrio nam da trenutno ima prečih stvari...
„Iskreno, sad razmišljam samo o tome kako ću da nađem nešto da jedem...“, nasmejao je robusni centar novinare i dodao:
„Siguran sam da će naš trener i ceo stručni štab dobro pripremiti narednu utakmicu. Budućnost je dobra ekipa, ali mi imamo svoje ciljeve. Kratkoročne i dugoročne. Budućnost je naš sledeći rival i to ne možemo da promenimo. Ne možemo da otkažemo tu utakmicu, igraćemo je jako. Za mene je bitna kao i svaka druga, a verujem da će treneri uraditi dobar posao“.

Foto: Star Sport


tagovi

Majkl Odžo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara