"Novak u svom stilu - stihijski"
"Novak u svom stilu - stihijski"

Đoković – Federer 39. put: Novak od sjaja do očaja i nazad za finale Dubaija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.02.15. | 18:18

Tomaš Berdih uzeo prvi set u duelima sa najboljim na svetu od maja 2013. godine. Međutim, sanjaće jedan poen kada ga je Novak prošetao po terenu

Novak u svom stilu - stihijskiTomaš Berdih je dobro pamtio četvrtfinale ATP Mastersa u Rimu 2013. godine, jer je tada poslednji put uzeo set protiv Novaka Đokovića. Skoro dve godine i 11 setova kasnije, to mu je pošlo za rukom, ali džaba. Svetski teniser broj jedan je u finalu turnira u Dubaiju posle pobede od 2:1 (6:0, 5:7, 6:4), a tamo će se sastati sa svojim najljućim rivalom, velikim Rodžerom Federerom, koji je na zemlju spustio mlađanog Bornu Ćorića sa 2:0, i sa samo tri izgubljena gema. Meč između Srbina i Čeha je trajao dva časa i tri minuta.

Prvi set je izgledao kao lagan trening za Novaka. Sve mu je polazilo za rukom, Berdih nije imao nikakve šanse u tom delu igre. Naredni video klip u najboljem svetlu pokazuje koliko je dominantan bio naš teniser. Rezultat je bio 6:0.

Izabrane vesti

 

Pogledajte i najzanimljivije detalje tog dela igre.

Onda je Berdih odlučio da prekine očajan niz od 11 izgubljenih setova sa Noletom, što mu je i pošlo za rukom. Čak tri brejka je uzeo našem teniseru, dok je on uspeo da otme samo dva. Rezultatom 7:5 prekinuto je prokletstvo. 

Onda je Novak morao da pokaže zbog čega je najbolji na svetu, a to je defititivno psihička snaga. Pri rezultatu 2:2 u odlučujućem setu je svetski broj jedan uzeo servis protivniku, da bi posle neverovatne borbe uspeo da odbrani brejk. Rezultat tog dela igre je bio 6:4.

U finalu će se Novak po 39. put sastati sa Rodžerom Federerom, a to će biti njihov 12. okršaj u samoj završnici nekog turnira. Srbin je slavio u sedam finala, Švajcarac u svega četiri! Međutim, on je za samo 57 minuta pobedio Bornu Ćorića ranije danas, dok je Đokoviću trebalo dva sata i . Sutrašnji meč je na programu u 16.00, pa će tim najboljeg svestskog tenisera morati dobrano da se pomuči kako bi ga pripremio za najveći teniski derbi današnjice.

(FOTO: Action images)


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiTomaš BerdihSrbijaRodžer FedererNovak ĐokovićEvropaČeškaBorna Čorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara