"Dejvid kup reprezentacija Srbije"
"Dejvid kup reprezentacija Srbije"

Đoković i Tipsarević napadaju Indiju?

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.04.14. | 16:05

Želja je prisutna, samo je pitanje da li će i okolnosti to dozvoliti

Dejvid kup reprezentacija SrbijeU najboljoj varijanti – pitanje pobednika se ne bi postavljalo, jer Indijci ne bi imali šta da traže protiv Srbije sa Novakom Đokovićem i Jankom Tipsarevićem. Ljubitelje tenisa iz Srbije zato zanima samo jedna stvar – da li će selektor Bogdan Obradović moći da računa na najjače adute?
"Razgovarao sam sa Jankom i sa Novakom i oni su maksimalno spremni, ali suviše je dug period do septembra i meča s Indijom da mogu sa sigurnošću reći da će biti spremni da igraju. U svakom slučaju postoji dobra volja i imam utisak da se energija naše reprezentacije ponovo formira s onom snagom i intenzitetom koji je već bio prisutan kada smo osvojili Salataru, kao i prošle godine kada smo stigli do finala", rekao je Obradović za sajt Teniskog saveza Srbije.

Ali Tipsarević je već dugo van terena zbog povrede, Viktor Troicki zbog dobro poznatog slučaja sa izbegavanjem doping testa suspendovan, a mečevi plej-ofa su na programu od 12. do 14. septembra, kada je većina igrača izmorena zbog naporne sezone.
"Imamo specifičnu situaciju da nam je još uvek neizvestan povratak na teren Tipsarevića i Troickog, koji će imati samo dva meseca da uđe u takmičarsku formu koja bi bila dovoljna da stekne preko potrebno samopouzdanje za jedan ovako težak meč. Ono što je jako pozitivno u ovom trenutku je činjenica da su oni svesni da nisu dali svoj maksimum, da mogu još da pruže u reprezentaciji. Pred njima je još nekoliko sezona vrhunskog tenisa i uveren sam da će biti spremni za nove izazove i podvige kako bi napravili još dobrih rezultata".

Izabrane vesti

Ipak, postavlja se i pitanje šta će biti posle njih?
"Imamo još igrača koji su se pojavili u međuvremenu, Dušan Lajović, Filip Krajinović, a dolaze i mladi igrači poput Nikole Milojevića, Peđe Krstina i drugih. Cilj je da ostanemo u Svetskoj grupi. Sledeća godina je pripremna za Olimpijske igre, ali možda je važnije da održimo duh i energiju reprezentacije", zaključio je Obradović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Novak ĐokovićJanko TipsarevićDejvis kupBogdan Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara