""
""

Đokoviću i drugarima olakšan posao: Marin Čilić ne igra u Kraljevu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.03.15. | 18:17

Meč na tri dobijena seta bi ipak bio previše posle teške povrede

Kako su se Hrvati i pribojavali, osvajač US Opena Marin Čilić nije dovoljno oporavljen od povrede da bi odigrao meč u tri dobijena seta, pa tako nije ni doputovao u Kraljevo. Tamo su srpski i susedski teniseri odradili prvi trening, na kome se umesto najboljeg tenisera Hrvatske pojavio Franko Škugor, koji će sa Marinom Draganjom igrati u dublu.

Čilić nije hteo ništa da rizikuje.
"Prošle godine u duelu za opstanak u Svetskoj grupi Čilić nas je spasio došavši umoran nakon osvajanja US Opena u Amsterdam. Zaslužio je šansu i nadali smo se čudu, da nam javi iz Amerike da će igrati u Kraljevu, ali bili smo svesni da je to nerealno i da nije spreman da igra meč na tri dobijena seta posle tako dugog odsustva s terena (zbog povrede ramena)", istakao je selektor Željko Krajan.

Izabrane vesti

Zbog ovakvog raspleta, najbolje plasirani hrvatski teniser na drugom Dejvis kup duelu sa Srbijom u istoriji biće Borna Ćorić, koji je posle pobede nad Endijem Marijem u Dubaiju, skočio za 23. mesta na ATP listi, pa je trenutno 61. igrač sveta.
"Borna Ćorić i Mate Delić igraće u singlu, a Škugor i Draganja u dublu. Iako Srbija ima odličan par, mislim da imamo šanse sa Draganjom i Škugorom. Oni su u ovom trenu najbolja kombinacija koja nam je na raspolaganju, pogotovo jer je Draganja u dobroj formi i osvojio je dva ATP turnira u poslednje vreme", dodao je optimistični hrvatski selektor.

Da podsetimo, Bogdan Obradović se odlučio za sledeći sastav: Novak Đoković (1. na ATP listi), VIktor Troicki (41.), Filip Krajinović (100.) i Nenad Zimonjić (4. na ATP listi dublova). Meč se igra od 6. do 8. marta u Hali sportova u Kraljevu. Prvi meč je na programu od 13.00 u petak.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićNenad ZimonjićMarin DraganjaMarin ČilićHrvatskaFranko ŠkugorEvropaDejvis kupBorna Čorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara