""
""

Okrnjena Atalanta izdržala u Rimu, Albertova golčina spasila Lacio u ludom remiju na Marasiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.04.17. | 17:01

Juventus rutinski na Adrijatiku do pobede golovima Iguaina

Iako u senci milanskog derbija, bilo je zanimljivih situacija i rezultata i na ostalim mečevima 32. kola Serije A. Iznenađenje je napravila Atalanta remijem u Rimu, Juve je rutinski slavio u Peskari, se u nadoknadi vremena spasao poraza na Marasiju, Beloti je opet bio nedovoljan za Torino…

Izabrane vesti

Atalanta je pokazala da nije slučajno najprijatnije iznenađenje sezone. Odolela je i Romi na Olimpiku - 1:1. Zasluženo ako se gledaju oba poluvremena…  Iako bez najboljeg igrača Papua Gomeza i još nekolicine bitnih prbvotimaca, Atalanta je i sa kombinovanim timom stavila Vučicu na muke i nadigrala je u prvih 45 minuta. Posle jedne promašene šanse, Jasmin Kurtić je iskoristio drugu. Prodor sjajnog beka Kontija je krunisao volejom u 22. minutu za vođstvo na poluvremenu. Roma je u drugom delu dodala gas i zaigrala kao preporođena. Vetar u leđa joj je dao izjednačujući gol Džeka u 50. minutu. Bosancu je bilo lako da ugura loptu sa peterca pošto mu je salah idealno spustio loptu. Prštale su šanse pred golom gostiju nastavku. Salah, Najnoglan, De Rosi i ostali su imali šanse za drugi gol, ali je Atalanta uspela da se odbrani… Roma je zaslužila preokret u drugom poluvremenu, ali je platila ceh spavanja u prvih 45 minuta.

Lacio je uspeo da se spase poraza u Đenovi golčinom rezerviste Luisa Alberta u nadoknadi vremena - 2:2! Povratak trenera Jurića je prodrmao Grifone, ali nisu uspeli da izdrže do kraja i zabeleže dugo čekanu pobedu. Ipak, nije ni Lacio zaslužio da izgubi…

Rimaljni su propustili nekoliko fenomelanih šansi i oštećeni su za dva čista penala. Đenova je povela golom Simeonea koji je pogodio metu prvi put posle januara. U nadoknadi prvog poluvremena, sudija je pokazao na belu tačku u korist Lacija pošto je pre toga prevideo čist penal nad Parolom. Bilja je promašio penal, ali mu se lopta odbila i iz drugog pokušaja nije pogrešio.

Drugo poluvreme je bilo fantastično, oba trenera su isključena, a šanse su se nizale na obe strane. Lacio je opet oštećen za penal, a kada je Đenova opet povela u 78. minutu izgledalo je da je gotovo. Darko Lazović je sjajnim centrašutem pogodio rezervistu Pandeva u glavu, a Makedonac je pogodio mrežu bivšeg kluba.

Međutim, Lacio je navalio svim silama! I konačno, u nadokandi vremena je Luis Alberto sjajnim udarcem sa metara opravdao poverenje trenera koji ga je uveo nekoliko minuta ranije. Ni tu nije bio kraj. Sergej Milinković Savić je imao šansu za pobedu, ali i na drugoj strani je Pandev u 97. minutu propustio zicer za 3:2. Na kraju, pošten remi...

Juventus je rutinski odradio posao na Adrijatiku. Uostalom, šta očekivati kada se sastanu fenjeraš i lider. Juve je golovima Gonzala Iguaina slavio 2:0, ali senku na pobedu je bacila povreda Paula Dibale. Možda je i Algeri malo pogrešio jer je osim golmana i odbrane izveo na teren najjaču postavu… Bila je ovo prilika za još rezervista.

Juve je sve držao pod kontrolom i poveo kada je Kvadrado servirao gol na tacni Iguainu u 23 minutu. Dvadesetak minuta kasnije, Pipita je opet zatresao mrežu. Opet je imao zicer, asistirao mu je Mandžukić. A potom je Muntari povredio Dibalu i pokvario raspoloženje Juventinima…

U toskanskom derbiju, Empoli je šokirao Fiorentinu na gostovanju i slavio sa 2:1! teljo je promašio neverovatnu šansu za 1:0, a onda je El Kaduri u 37. minutu doveo Empoli u vođstvo. Golu je prethodio ofsajd u kojem je bio Tijam posle čijeg šuta je tatrušanu odbio loptu na zicer El Kaduriju. Ali i Fiorentina izjednačila uz pomoć sudija pošto je Borha Valero bio u ofsajdu kada je asistirao Telju. Imala je Viola sjajne šanse pšreko Kjeze i Iličića za totalni preokret, ali ih nije iskoristila, a onda šok u nadoknadi vremena. Opet sudije! Sumnjiv penal za Empoli pošto je Valero navodno faulirao Pućarelija, a Paskval je u 93. minutu presudio bivšem klubu.

Još jedno veliko razočarenje je svojim navijačima priredio Torino koji je odirgao samo 1:1 protiv Krotonea. Posle dve pobede zaredom, otpisani Krotone je danas uzeo i iznenađujući bod, oćiveo šanse o opstanku, ali mu na ruku mne ide pobeda Empolija.

Mihajlovićevi puleni su se žestoko ispromašivali, a poveli su golom nezasutavljivog Belotija. Prvi strelac lige je iznudio penal i potom ga pretvorio u gol. Ali očajna odbrana Bikova je častila goste izjednačujućim golom u 81. minutu.  

Raspucani Kaljari je na krilima ofanzivnog trilinga Borijelo - Sau - Žoao Pedro pregazio Kjevo u gostima sa 4:0, dok je Bolonja sa igračem manje odolela na Siciliji i izvukla remi bez golova. 

SERIJA A:

Inter - Milan 2:2 (2:0)
/Kandreva 36, Ikardi 44 - Romanjoli 83, Zapata 97/

Roma - Atalanta 1:1 (0:1)
/Džeko 50 - Kurtić 22/

Kaljari - Kjevo 4:0 (3:0)
/Borijelo 11, Sau 15, Žoao Pedro 40, 90/

Fjorentina - Empoli 1:2 (0:1)
/Teljo 64 - El Kaduri 37, Paskval 90+2/

Đenova - Lacio 1:2 (1:1)
/Simeone 10, Pandev 78 - Bilja 45+2, Alberto 90+1/

Palermo - Bolonja 0:0

Peskara - Juventus 0:2 (0:2)
/Iguain 23, 43/

Torino - Krotone 1:1 (0:0)
/Beloti 66pen - Simi 81/

18.00: Sasuolo - Sampdorija
20.45: Napoli - Udineze


tagovi

Andrea BelotiAtalantaBolonjaDarko LazovićĐenovaĐovani SimeoneEdin DžekoEmpoliEvropaFjorentinaGonzalo IguainGoran PandevItalijaJasmin KurticJuventusKaljariKjevoKristijan TeljoLacioLuis AlbertoLukas BiljaManuel PaskvalMarko BorijeloMarko SauPalermoPeskaraRomaSerija AŽoao Pedro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara