""
""

Olimpijakosu preseo Plavi ponedeljak: Lider zaustavljen u Platanijasu posle 17 uzastopnih pobeda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 21:09

Desetoplasirani tim grčkog šampionata otkinuo bod favortizovanim Atinjanima i prekinuo im jedinstveni niz

Pao je i Olimpijakos! Istina nije izgubio, ali je njegova serija od 17 uzastopnih pobeda u šampionatu Grčke okončana večeras remijem na gostovanju protiv Platanijasa 1:1. Time je pao i poslednji tim u Evropi, koji je ljubomorno držao epitet jedine ekipe bez kiksa od početka tekuće sezone. 

Izabrane vesti

Takozvani plavi ponedeljak, najdepresivniji ponedeljak u godini, bio je koban po izabranike trenera Marka Silve, koji su zaustavljeni na terenu desetoplasiranog tima u grčkoj Superligi. Protagonisti rušenja impresivnog niza Olimpijakosa, koji je do pre neki dan bio glavna tema mnogih svetskih medija, bili su i srpski internacionalci Filip Stanisavljević, koji je odigrao ceo meč, kao i nekadašnji vezista Crvene zvezde Luka Milunović, koji je ušao u igru u 82. minutu.

Da se Atinjanima loše piše videlo se već posle prvih 45 minuta kada su domaćini vodili sa 1:0 pogotkom argentinskog napadača Leonarda Ramosa u 35. minutu. Sjajno je Gaučos iskontrolisao loptu i lepim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao golmana Himeneza.

Olimpijakos, koji je bio bolji na ovom meču i imao inicijativu, uspeo je da dođe do boda zahvaljujući pogotku Kostasa Fortunisa, koji je sjajno ispratio akciju i odbijenu loptu smestio iza leđa golmana domaćina u 72. minutu. 

Probao je najtrofejniji grčki klub do kraja da osvoji sva tri boda i nastavi pobednički niz, ali je Paltanijas izdržao pritisak i proslavio važan bod. Srpski reprezentativac Luka Milivojević odigrao je ceo meč za Olimpijakos dok Saša Zdjelar nije bio ni na klupi Atinjana na ovom meču.

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action Images)   


tagovi

PlataniasOlimpijakosLuka MilivojevićGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara