""
""

Ono kad pokušaš da objasniš neobjašnjivo: Radža nije na spisku, ali ga pratimo, ima boljih

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.17. | 13:55

Roberto Martinez pozvao i dvojicu povređenih, može mu se...

Nastavlja da tera mak na konac Roberto Martinez. Španac na klupi državnog tima Belgije odavno je zaratio sa Radžom Najngolanom i već mesecima ga ne zove u reprezentaciju, pa tako veziste Rome - iako blista u klubu i s početka ove sezone - ponovo nema na spisku za završne mečeve u okviru Grupe H kvalifikacija za Prvenstvo sveta.

Doduše, Martinez ima opravdanje, pošto je Crvene đavole već odveo u Rusiju, pokazavši da i bez popularnog Nindže tim funkcioniše. Opet, suviše je to kvalitetan igrač da bi ga se bilo ko odrekao pred planetarnu smotru.

Izabrane vesti

Bivši trener Evertona, pak, ne haje za kritike javnosti, koja je na strani igrača.
Pronašli smo način na koji reprezentacija funkcioniše, igramo taktički dobro, tako da je nepozivanje Najngolana čisto fudbalska odluka. Kvalifikovali smo se, ali je važno da nastavimo da pobeđujemo, nije vreme za promene ili eksperimente u selekciji“, neuverljivo deluje objašnjenje 44-godišnjeg stručnjaka.

Ovo je već drugi put uzastopno da je Martinez preskočio Najngolana...
Igramo dobro, a vi novinari pokušavate da dramatizujete stvari i pravite problem tamo gde ga nema. Prva smo reprezentacija iz Evrope koja se kvalifikovala za Mundijal. Trenutno, ima igrača koji dejstvuju bolje u reprezentaciji od njega. Radža je samo jedan od 50 fudbalera koje pratimo, uverio sam se da su neki od njegovih mečeva koje sam gledao - komplikovani“.

Zanimljivo je da je selektor Belgije pozvao Maurana Felainija i Vensana Kompanija, iako su obojica povređeni. U reprezenataciju se posle dužeg odustva vratio štoper Sletika, Dedrik Bojata.

Spisak reprezentacije Belgije za mečeve sa Bosnom i Hercegovinom (7. oktobra u Sarajevu) i Kiprom (10. oktobra u Briselu)

Golmani: Tibo Kurtoa (Čelsi), Simon Minjole (Liverpul), Matz Sels (Anderleht), Koen Kastels (Volfzburg);
Defanzivci: Tobi Aldevireld (Totenhem), Dedrik Bojata (Seltik), Loran Siman (Montreal), Leander Dendonker (Anderleht), Vensan Kompani (Mančester Siti), Džordan Lukaku (Lacio), Tomas Munije (PSŽ), Tomas Vermalen (Barselona), Jan Fertongen (Totenhem)

Vezisti: Janik Fereira Karsko (Atletiko Madrid), Naser Šadli (VBA), Kevin de Brujne (Mančester Siti), Stiven Defur (Barnli), Maruan Felaini (Mančester junajted), Eden Azar (Čelsi), Torgan Azar (Borusija Menhengladbah), Kevin Miralas (Everton), Juri Tilemans (Monako), Aksel Vitsel (Tjanđin Kvanahan),

Napadači: Dris Mertens (Napoli), Miši Batčuaji (Čelsi), Romelu Lukaku (Mančester junajted), Divok Origi (Volfzburg).

TABELA GRUPE H EVROPSKE ZONE KVALIFIKACIJA ZA MUNDIJAL

(FOTO: Action images)


tagovi

BelgijaEvropakvalifikacije za sp 2018međunarodni fudbalRadža NajngolanFudbalska reprezentacija Belgijereprezentativni fudbalRoberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara