Opomena Nenada Milijaša: Jednom su nas opeglali kad su svi verovali da ćemo ih uništiti

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.02.19. | 09:20

Kapiten ima šta da kaže mlađim saigračima, pozivajući se na oporo iskustvo iz februara 2007. godine.

„Mi smo tim iz Lige šampiona“

„Doveli smo bolja pojačanja“

Izabrane vesti

„Mi smo jednostavno kvalitetnija ekipa i krajnje je vreme da demonstriramo dominaciju u večitom derbiju“.

Eho poruka navijača Crvene zvezde, uoči 159. večitog derbija, čuje se do svlačionice podno severne tribine Marakane. Istina, Vladan Milojević pokušava da zapuši uši izabrancima kako ne bi slušali priče o velikoj razlici u kvalitetu, čak i imperativu pobede protiv tima koji „kaska“ 15 bodova.

Ne radi se samo tu o nepostojanju zakona u večitom derbiju, već o činjenici da je Zvezda znala da bude opomenuta, čak i pregažena, čim je pokušala da iskoči iz šina skromnosti. Tu lekciju naučio je i aktuleni kapiten Nenad Milijaš, koji će imati šta da kaže mlađim saigračima pozivajući se na oporo iskustvo iz februara 2007. godine.

I tada je Crvena zvezda imala ogromnu prednost na tabeli, važila za apsolutnog favorita. Međutim, renovirani Partizan, sa Miroslavom Đukićem na klupi je došao, video i poharao Ljutice Bogdana. Deklasirao je Crvenu zvezdu (2:4), mogla je ta pobeda da bude izraženija.
„Da, dobro su nas 'opeglali' u toj utakmici. Dobro smo i prošli imajući u vidu kako se utakmica odvijala. Ne kažem da smo tada podlegli mišljenju javnosti da smo apsolutni favoriti, ali nekako smo bili apatični. Očekivali smo da ćemo lako da ih dobijemo, jer smo šest meseci pre toga igrali protiv Milana, kasnije ispali od Libereca. Oni su bili u uzlaznoj putanji, odradili su dobar posao sa Miroslavom Đukićem. Počeo je da se pojavljuje Jovetić. Baš čudna utakmica. Eto, dobro ste me podsetili, taj meč može da nam bude najbolja moguća opomena. Nadam se i da će mlađi pročitati ove redove (smeh prim. aut.). Možda neko stvarno misli da smo favoriti, ali ja se ne slažem. Zvuči kao stereotip, ali stvarno poštujem momke koji igraju u Partizanu. Sa Bambijem sam igrao, Dača Pantić je odličan igrač. Baš odličan. Tu je i Stojković...“, počinje priču za naš portal Nenad Milijaš.

Poraz je samo usputna stanica ka velikoj pobedi. Vlasnik zemunske haubice rekao je da je pomenuti poraz od Partizana predstavljao prekretnicu za crveno-bele u toj sezoni.
„Posle toga ponovo smo postali gladni vukovi. A kad si gladan i motivisan najbolje igraš fudbal. Partizan je izazivač, crveneće im lampica motivacija. Želeće da pokažu svima da su tu sa nama po kvalitetu... Na nama je da im odgovorimo. Da budemo i dalje gladni vukovi, iako smo zajedno prošli mnogo toga u ove dve sezone“.

Nekadašnji reprezentativac smatra da će svi članovi Zvezdine svlačionice morati da se resetuju ako žele da savladaju Partizan.
„Generaciju sa kojom sam igrao u prvom mandatu u Zvezdi je poraz od 2:4 unapredio. Vrlo brzo je na mesto trenera došao Boško Đurovski, pomogao nam je da prevaziđemo psihološku krizu. Brzo smo se osvetili Partizanu za poraz. Dobili smo ih tri puta u mesec dana. Ja sam dobio značajniju ulogu u odnosu na Bajevićevo vreme. Rešio sam i susret u Kupu. Jako sam odigrao presing nad Albertom Nađom, posle oduzete lopte, dobio sam pas i sa 18 metara pogodio malu mrežu. Lopta je onako ljubila travu. Da je bilo još tri golmana, pored Ivice Kralja, ništa ne bi mogli da urade. Nije što je moj, ali to je bio školski gol”.

U sistemu Vladana Milojevića, iskusni vezista ima više savetodavnu ulogu. Upravo je njegov razgovor sa Aleksandrom Pešićem uticao da bivši napadač prevari Vladimira Stojkovića i samo bocne loptu u situaciji jedan na jedan.
„Dobro, i sad ću imati šta da ponudim mlađim saigračima. Igrao sam te derbije, ne zna im se broj... Rešavao sam ih. Ali ti saveti neka ostanu za svlačionicu“.   

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nenad Milijaš159. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara