"Na hlađenju: Rijad Mahrez protiv Aston Vile"
"Na hlađenju: Rijad Mahrez protiv Aston Vile"

Oslobođen dužnosti: Mahrez ne puca više panale za Lester!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 16:34

"Kada procenim da je spreman opet za jedanaesterce, daću mu da ih izvodi", obećao je menadžer Klaudio Ranijeri

Na hlađenju: Rijad Mahrez protiv Aston Vile

Rijad Mahrez neće više izvoditi jedanaesterce u Lesteru. Tako je odlučio menadžer Lisica Klaudio Ranijeri koji ga je oslobodio ove obaveze nakon što je Alžirac dva puta bio neprecizan sa bele tačke i oba puta je Lester remizirao, prvo sa Bornmutom (0:0), zatim i sa Aston Vilom minulog vikenda (1:1). 

Izabrane vesti

Mahrez je čak i u Liga kupu bio neprecizan na meču sa Halom, a italijanski trener objašnjava da je ovom odlukom rešio da skine pritisak sa Alžirca.
„Rekao sam mu da ću promeniti izvođača penala, kako bih mu olakšao malo, a kada procenim da je spreman opet za penale daću mu da ih izvodi. Rekao sam mu da se ne brine, da odmori malo i misli na budućnost. Ne znam trenutno ko će ih izvoditi umesto njega. Moram da razmislim o tome i razgovaram sa igračima. Prošle godine to je radio Uljoa, ali sada ne znam ko će“, iskren je Ranijeri.  

Italijanski stručnjak smatra da Mahrez mora da zaboravi promašaj na Vila Parku, koji je mogao da zapečati pobedu Lestera, jer se dogodio pri vođstvu od 1:0.
„Bio je malo tužan. Pričali smo u svlačionici i rekao sam mu: 'Daj čoveče, mnogi šampioni su promašili penale, nema veze'. Život ide dalje, morate da ostanete koncentriani na svoj zadatak. Objasnio sam da u Italiji čekamo na jedan dobar pas ili dobar šut, jer je utakmica taktički skroz izjednačena“, objasnio je Ranijeri.

Menadžer Lestera je otkrio i šta je rekao Alžircu posle utakmice.
„Rekao sam mu i da se popravio u defanzivi, da sada mnogo više protivničkih igrača motri na njega i da mora da ostane miran. Da se ne brine i da bude srećan zbog svega što je postigao ove sezone. Postigao je puno golova, i nasataviće i dalje da ih daje i asistira, jer verujem u njegovu dobru energiju i samopouzdanje“, zaključio je Klaudio Ranijeri.  

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rijad MahrezPremijer ligaLester SitiKlaudio RanijeriEngleskaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara