"Primao čestitke: Marko Mirić"
"Primao čestitke: Marko Mirić"

Miriću, to nije lepo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.15. | 22:30

Srpski internacionalac zatresao mrežu dok je protivnički igrač ležao povređen na travi

Primao čestitke: Marko Mirić

Srpski internacionalac Marko Mirić ponovo se upisao u strelce u dresu Lokerena, ali je večerašnji gol protiv Sent Trudena (1:1) izazvao velike kontoverze u Belgiji.

Izabrane vesti

Igrao se 70. minut, a nakon intervencije gostujućeg golmana jedan fudbaler ovog tima je ostao da leži na travi. Lopta je posle odbitka došla do Mirića, koji nije bio u ofsajdu, jer je protivnički fudbaler ležao ispred njega, pa je bivši fudbaler Zvezde bez trunke razmišljanja pogodio mrežu i potom proslavio gol sa saigračima kao da se ništa nije desilo.

Podsetimo, u sličnoj situaciji svojevremeno je Paolo Di Kanio uhvatio loptu u ruke, ali očigledno je da je Miriću večeras važniji bio golgeterski skor od fer-pleja. Ipak, pravda je nekako zadovoljena u finišu jer su gosti autogolom Verhulsta u drugom minutu nadoknade stigli do boda.

Odavno su belgijski timovi naučili da sa Ostendeom nema šale, a sjajni tim sa Albert Park stadiona večeras je ponovo demonstrirao klasu na svom bunjištu gde je ubedljivo savladao Leuven sa 3:0 i bar na 24 sata zaposeo čelo belgijskog šampionata. Afrički ritam je taj koji je večeras predvodio Ostende do novog prvenstvenog trijumfa, a već u 23. minutu Vanderdriše je rutinski matirao gostujuću odbranu na asistenciju Gohi Bi Cirijaka internacionalca iz Obale Slonovače.

Novi lider belgijskog prvenstva je prednost povećao u 38. minutu, kada je sve sam uradio krilni napadač Nolidž Musona, koji je velelpnim prodorom promešao odbranu rivala i rutinski matirao golmana Riua za 2:0.

Nastavak utakmice doneo je puko odrađivanje posla od strane domaćina, a tačku na sjajnu igru i trijumf Ostendea stavio je asistent kod prvog gola Gohi Bi, kome se Vanderdriše revanširao aistencijom i omogućio da postigne deseti gol u prvenstvu za konačnih i ubedljivih 3:0 za Ostende. 

Mehelen, srpskog stručnjaka Aleksandra Jankovića poražen je na gostovanju od Kortrajka, a koban po srpskog stručnjaka bio je crnogorski defanzivac Žarko Tomašević koji je postigao jedini gol na meču u 34. minutu.

PRO LIGA - 15. KOLO

Petak

Muskron – Zulte Varegem 2:2 (1:0)
/Hubert pen 38, Vakaro 83 – Leje 77, Aneke 81/

Subota

Ostende – Leuven 3:0 (2:0)
/Vandendriše 23, Musona 38, Gohi Bi 58/

Lokeren – Sent Truden 1:1 (0:0)
/Mirić 70 - Verhulst 90+2. autogol/

Beveren – Vesterlo 2:2 (0:1)
/Langil 63, Gano 87 - Gundogbe 42, 57/ 

Kortrijk – Mehelen 1:0 (1:0)
/Tomašević 34/

Nedelja

14.30 Standard Lijež – Anderleht
18.00 Briž – Genk
20.00 Gent - Sporting

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Župiler Pro ligaOstendeNolidž MusonaMarko MirićLokerenLeuvenGohiBelgijaAleksandar Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara