"Milos Ostojic"
"Milos Ostojic"

Ostojić: Oumaru, nećeš proći!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.13. | 14:12

„Potrebno je da izbacimo nemir iz glave i posvetimo se samo našoj igri“, poručuje štoper Partizana pred derbi sa Vojvodinom

 

Milos OstojicPobeda ili panika! Uveravaju iz Partizana kako je sve u redu posle remija sa Hajdukom i Slobodom, međutim, budu li nizu kikseva dodali i Vojvodinu pogled sa Topčiderskog brda ka šestoj uzastopnoj tituli biće značajno maglovitiji nego pre samo sedam dana.

Izabrane vesti

Utisak da je psihologija veći protivnik crno-belima od za njih tradicionalno nezgodnih Novosađana potvrđuje i Miloš Ostojić, pred derbi sa Lalama (nedelja, 19 časova) kaže da je ekipa prepoznala probleme nastale nerešenim rezultatima protiv Hajduka (1:1) i Slobode (0:0), te da će se Parni valjak iz trećeg pokušaja vratiti na pobedničku stazu.
„Nije prijatno kad dvaput uzastopno ispustiš bodove, ali da nam se to ne bi ponovilo potrebno je da izbacimo nemir iz glave, posvetimo se samo našoj igri, radimo iste one stvari kao u prvom prolećnom ciklusu. Ako takvi budemo protiv Vojvodine onda nema šanse da pogrešimo“, uverava štoper ekipe iz Humske 1, strelac u prethodnom prvenstvenom okršaju sutrašnjih rivala.

Osim kikisevima, Vermezovićeva ekipa je dodatno uzdrmana odsustvom kapitena Saše Ilića i desnog beka Aleksandra Miljkovića (pauziraju zbog žutih kartona).
Nećemo da obmanjujemo sebe i druge, svaki igrač u podsvesti oseća pritisak zbog dva loša rezultata. Naš zadatak je da mu ne podlegnemo. Profesionalci smo i jednostavno ne sme da nas uhvati panika čak i ako utakmica ne krene prema našim zamislima. S druge strane, sad je razlika za bod veća nego pred početak proleća, tako da u dobroj poziciji čekamo meč koji može dosta da nam donese“.

Dok se napadači Mitrović i Šćepović budu trudili da matiraju Supića, Ostojić će u paru sa Ivanom Ivanovim motriti da najbolji pojedinac Vojvodine, Abubakar Oumaru, ne savlada Vladimira Stojkovića, kao u proleće 2011. kad je trku za titulom doveo do vrhunca.
„Kamerunac je jedan od najboljih špiceva Super lige, težak za čuvanje, strahovito brz i izuzetno skočan. Fizičke karakteristike mu omogućavaju da pobegne ili zapreti iz vazduha, ali kao i svaki igrač, ima i on mane. Nije u redu da ih medijski otkrivam, ali napravili smo plan kako da ga zaustavimo. Nadam se da neće proći pored nas.“

Ostojić se protiv Slobode vratio u prvi tim Partizana posle 119 dana i prema rečima Vladimira Vermezovića odlično obavio posao. Mada, uočio je i trener kako Miloš nije imao odgovarajuću pomoć saigrača sredine terena.
Priznajem, bio sam i ja malo iznenađen kad sam saznao da ću igrati prvi put u 2013, ali to mi je posao. Pregurao sam težak period posle povrede i skoro celih propuštenih priprema i sad sam fizički spreman da doprinesem odbrani titule“, poručio je Ostojić, koji je u startnih 11 zamenio Tomislava Pajovića.

 

(FOTO: MN Press)

 

 


tagovi

Abubakar OumaruEvropaMiloš OstojićFK PartizanSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara