""
""

Ostojić za MOZZART Sport: Dokazaću da Partizanu nije potreban novi štoper

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.07.13. | 15:15

''Nisam zadovoljan kako sam igrao minule sezone, moralo je sve da bude sigurnije, ubedljivije, konkretnije, ali sad sam spreman da svima pokažem da na mene može da se računa“, kaže prvotimac crno-belih koji se u potpunosti oporavio od povrede kolena

Promenili su se golman i bekovi, a štoperi su ostali isti. U delimično renoviranoj odbrani Paritzana u novoj sezoni između stativa stajaće Milan Lukač, po desnoj strani delovaće Nikola Aksentiejvić, na suprotnoj Vladimir Volkov, dok će par centralnih defanzivaca činiti Ivan Ivanov i – Miloš Ostojić.

Čak bi se za poslednjeg moglo reći da je povratnik u tim, poslednju takmičarsku utakmicu odigrao je pre tri meseca, da bi posle povrede kolena na derbiju sa Vojvodinom, operacije u Nemačkoj i lečenja u Beogradu, tokom pripremnog perioda pokazao da je ružna etapa karijere definitivno završena.
Nadam se i ja da je kraj pehovima. Tri meseca sam bio van ekipe, shvatio doslovce šta znači floskula 'teže je gledati sa tribina saigrče, nego biti sa njima na terenu', ali sad sam spreman za novo dokazivanje. Prirodno je da česte povrede ostave snažan utisak na psihu, stoji negde u podsvesti pitanje 'šta ako mi se desi ponovo', međutim, nikuda me ne bio odvelo negativno razmišljanje. Verujem u sebe, da ću u kontinuitetu igrati i kloniti se malera“, govori Miloš Ostojić za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Za vreme njegovog odsustva, kad se nije znalo u kakvom će se stanju vratiti na teren, bilo je planova da crno-beli dovedu još jednog štopera. A iako o tome ne govore, nije isključeno da do kraja prelaznog roka stigne alternativa više od trenutne, u liku mlađanog Saše Ivkovića iz Teleoptika.
Ako ljudi iz kluba misle da je Paritzanu potreban još jedan štoper – nikakav problem. Neka dođe. Na meni je da se potrudim da igrama i ponašanjem ubedim trenera i rukovodioce da na mom mestu nisu potrebne novajlije. Da se ne lažemo, svestan sam i ja manjavosti iz minule sezone. Nisam zadovoljan kako sam igrao, bilo je dosta oscilacija, moralo je sve da bude sigurnije, ubedljivije, konkretnije, ali sad sam spreman da svima pokažem da Partizan na mene može da računa. Na duge staze“.

IMAM PREČIH STVARI OD TRANSFERA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miloš Ostojić je pre godinu i po dana priključen prvom timu Partizana i od tog trenutka Humskom su defilovali mnogi igrači, neki pronašli inostrane angažmane, pa se postavlja pitanje planira li i štoper odlazak.
Kako da razmišljam o transferu kad ima prečih stvari o kojima moram da vodim računa? Prvo, da ostanem zdrav, zatim da dostignem formu, pomognem klubu, vratim sve što nisam prošle godine, koja iz mog ugla nije bila najbolja. Kad to završim, mogu da se posvetim daljim koracima u karijeri“, rekao je Miloš.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koliko je Grobarima važno da Miloš Ostojić dobije na samopouzdanju, toliko je bitno da njegov parnjak iz odbrane Ivan Ivanov ne promeni sredinu. Albert Nađ je obrazložio da su prošli svi rokovi za prodaju bugarskog reprezentativca, međutim, finansijska situacija u Humskoj 1 je takva da nikad ne možete biti načisto u slučaju višemilionske ponude iz inostranstva.
Sve može da se desi, ali samo da nam Ivanov ne ode“, uzdiše nekadašnji kapiten Teleoptika. „ Ne samo što meni pomaže, savetuje me i hrabri, nego bi bilo pogubno da sad, na kraju pripremnog perioda, izgubimo tako važan šraf ekipe. Znam, bilo bi s jedne strane dobro i njemu i klubu da unovči znanje u nekoj od jačih liga, ali ja navijam da ostane, da nam pomogne u kvalifikacijama za Ligu šampiona“.

U njih Parni valjak ulazi posle pripremnog perioda u kome je pokazao dva lica. Dok je u Sloveniji sve bilo dobro čak i u susretima sa jačim rivaalima, turnir u Varšavi pokazao je da do očekivanog susreta sa jermenskim Širakom Vuk Rašović mora da otkloni nedostatne u odbrani (olako primljeni golovi) i napadu (loša završnica).
Ako je protiv Lokomotive, Petrolula i Metalista sve manje-više dobro funkcionisalo, vlajda ćemo i do prvog takmičarskog meča popraviti delove igre gde smo „tanki“. Jasno je da ima prostora za napredak i to će uočiti Vuk Rašović, najbolji trener sa kojim sam radio. Posebno na mojoj poziciji. Igrao je i on štopera, zna da mi na praktičnom primeru objasni kako da se postavim, šta da uradim, verujem da će se iz saradnje sa njim izroditi samo dobro po Partizan“.

Možda i plasman u Ligu šampiona...
Možda, nikad se ne zna...Svi maštamo o proboju u elitni evropski kup, ali moramo da idemo korak po korak, da se ne zalećemo. Potrebno je da nam se kockice poklope, malo i sreća namigne, ali i da budemo maksimalno posvećen radu. Uspeh bi trebalo da dođe kao prirodna posledica takvog pristupa poslu. Razumljivo, uz evropske ambicije ne manjka nam ni želja da sedmi put uzastopno budemo najbolji u Srbiji“, zaključio je Miloš Ostojić.

 

 (FOTO: partizan.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 


tagovi

Miloš OstojićFK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara