"Jedan, jedini i neponovljivi - Alvaro Rekoba"
"Jedan, jedini i neponovljivi - Alvaro Rekoba"

Otišao je nasmejani ubica! Rikelme, Zaneti, Zamorano i Valderama ispratili Rekobu u karnevalskoj atmosferi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.16. | 11:00

Vatromet, krcate tribine, pesma i dobar fudbal! Tako je izgledala oproštajna utakmica urugvajskog "Kineza"

Jedan, jedini i neponovljivi - Alvaro Rekoba

Došao je i taj dan - posle 21 godine prebogate karijere urugvajska fudbalska ikona Alvaro Rekoba rekla je - ZBOGOM!

Izabrane vesti

U 40. godini života, posle više od šest meseci otkad je odigrao poslednju utakmicu, popularni El Čino je zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljima i bivšim saigračima okačio kopačke o klin, a to je učinio sa stilom! Vatromet, krcate tribine Nasionalovog stadiona, kluba u čijim se igrama preporučio Interu, pesma i dobar fudbal uz mnogo golova... I sve uz prisustvo legendi poput Huana Romana Rikelmea, Havijera Zanetija, Frančeska Tolda, Ivana Zamorana, Karlosa Valderame... Tim Rekobinih prijatelja bio je ravnopravan protivnik Nasionalu u spektaklu gde rezultat nije ni bio važan. Interesantno, igrači oba tima nosili su dresove sa brojem "20", u znak poštovanja prema Rekobi

A nekada je ovako izgledao Interov napad

Svojevremeno najplaćeniji fudbaler planete dobio je ispraćaj koji će pamtiti celog života, a u karnevalskoj atmosferi Stadiona Gran Park Central evocirao je uspomene na sve prelepe golove, prodore, asistencije i dobre poteze koji su ga pratili kroz karijeru. Na lakopernu igru, lucidne poteze i vihorne prodore i svet podsetio na to kakvu je ubitačnu levicu imao.

Zbog brojnih obaveza koje su imali širom planete svojevrsni spektakl nisu mogli da upriliče svojim prisustvom asovi poput Luisa Suareza i Zlatana Ibrahimovića, te Kristijana Vijerija... Ali, oni su se javili putem video linka i Rekobi poželeli sve najbolje, što je takođe izazvalo posebne emocije kod uvek nasmejanog urugvajskog asa. Pre same utakmice Rekobu je pozdravio lično i predsednik Urugvaja Tabare Vaskez.


TIM REKOBINIH PRIJATELJA:

Frančesko Toldo – Havijer Zaneti, Žadson Vijera, Kristijan Gonzalez, Nelson Abeižon – Karlos Valderama, Andres D'Alesandro – Huan Rikelme, Dijego Perone, Alvaro Recoba – Ivan Zamorano.


Nakon utakmice Rekoba je odvojio malo vremena da porazgovara i sa medijima, a kako je sam rekao – ne žali ni zbog jedne odluke koju je napravio u karijeri:
„Imao sam sreću da igram sa toliko velikih šampiona i zauvek ću biti zahvalan zbog toga. Mnogo sam srećan zbog toga što sam imao dugu i uspešnu karijeru, posebno jer sam svoj omiljeni hobi radio kao posao, a oduvek sam želeo da zabavljam ljude. Nikada nisam, niti ću žaliti zbog bilo čega. Ako sam pravio greške, one će ostati sa mnom kao jedno veliko iskustvo“.

Levonogi ubica, koji je bio poznat po besprekorno preciznim slobodnim udarcima, karijeru je započeo u Danubiju davne 1994. godine, nakon čega je dve godine kasnije zadužio opremu Nasionala. Posle samo jedne sezone obreo se u Inter, a ostalo je istorija! Svoj debi u dresu Nerazura imao je 1997. godine, kada je zaigrao u tandemu sa Ronaldom, a meč je završio sa dva pogotka u samo deset minuta igre.

Za Inter je odigrao 248 utakmica i postigao 72 gola, a svoju magiju podelio je i u Torinu, Veneciji, Panioniosu, a karijeru je završio u Nasionalu.

Osvojio je dve titule šampiona Italije sa Interom, kao i dva Kupa Italije i Kup UEFA (sada Liga Evrope prim.aut). Za reprezentaciju Urugvaja nastupao je u 69 navrata, a odigrao je i Svetsko prvenstvo 2002. godine.

Fudbal je od danas ostao siromašan za još jednu legendu. Ikonu koje će pamtiti mnoge generacije. Generacije koje je uveseljavao bespoštedno. 

Hvala ti, El Čino!

(FOTO: Action Images)


tagovi

oproštajni mečNasionalmeđunarodni fudbalKarlos ValderamaJužna AmerikaIvan ZamoranoHuan Roman RikelmeHavijer ZanetiFrančesko ToldoAlvaro Rekoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara