Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Otkazana Moto GP trka u Kazahstanu

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.04.23. | 10:31

Kalendar je zbog otkazivanja trke koja je trebala da se vozi od sedmog do devetog jula, skraćen na 20 trka, pa će letnji raspust Moto GP karavana biti duži nego što je planirano

Dorna je potvrdila, kalendar Moto GP takmičenja skraćen je sa 21 trke na 20. Velika nagrada Kazahstana neće biti vožena zbog globalnih operativnih izazova, kao i tekućih radova na homologizaciji piste.

„FIM, IRTA i Dorna Sports mogu da potvrde otkazivanje velike nagrade Kazahstana za ovu godinu. Tekući radovi na homologaciji staze, zajedno s trenutnim globalnim operativnim izazovima, uslovili su otkazivanje ovog događaja“, potvrđeno je od strane Dorne.

Izabrane vesti

MotoGP je planirao da ove godine ide u dve nove zemlje, Kazahstan i Indiju, ali sada prva od tih lokacija više nije u planu takmičenja.

Naime, Moto GP trka u Kazahstanu trebalo je da se održi od sedmog do devetog jula, nakon čega je planirana jednomesečna pauze. Zbog otkazivanja VN Kazahstana razmak između holandskog MotoGP-a u Asenu (23-25. jun) i britanskog na Silverstonu (4-6. avgusta), biće veći.

Planirani događaj neće biti zamenjen nekom drugom trkom u kalendaru, a Moto GP je saopštio da se raduje što će se ove sezone već otkazana trka na stazi “Sokol”, voziti 2024. godine.


tagovi

Moto GPKazahstan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara