"Radost fudbalera Čukaričkog"
"Radost fudbalera Čukaričkog"

Otkazi izazvali reakciju: Čuka delila lekcije za prvenac na Karađorđu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.11.14. | 16:53

Pred svega 2.000 ljudi koji su pratili derbi 14. kola Superlige u Novom Sadu tim sa Banovog brda savladao Vojvodinu sa 2:1 i primakao se rivalu na samo bod zaostatka

Radost fudbalera ČukaričkogVlasnik Dragan Obradović nije mogao da se pomiri sa debaklom od Jagodine pre nedelju dana. Oterao je kompletan menadžment na čelu sa Miodragom Žućom Jankovićem i izazvao reakciju ekipe. U derbiju 14. kola Superlige Čukarički se Vojvodini održao čas fudbala i pred svega 2.000 navijača na Karađorđu odneo pobedu od 2:1. Prvu u Novom Sadu u istoriji susreta ova dva tima.

Trenutak odluke zbio se u 73. minutu kada je posle duge akcije Petar Bojić sa desnog krila uputio prizeman centaršut na peterac domaćeg tima, a Nikola Stojiljković podmetnuo nogu i svojim drugim golom u sezoni rešio pitanje pobednika. Protesti Novosađana zbog stava da je Igor Matić iz ofsajda ometao poslednju liniju Voše nisu vredeli. Sudija Milorad Mažić samo je odmahuo rukom i pokazao na centar igrališta.

Izabrane vesti

U Vojvodini su verovatno nezadovoljni zbog takve odluke, ali je utisak da bi pre svega trebalo da budu ljuti sami na sebe, pošto su odigrali možda i najslabiju utakmicu na domaćem terenu ove sezone. U prvih 45 minuta igrao je samo jedan tim – Čukarički – a Vojvodina nije uputila nijedan šut u okvir protivničkog gola.

Sa druge strane, ređale su se prilike za goste, ali je Vanja Milinković Savić bio raspoložen među stativama Vojvodine. Hvatao je sve što je mogao, međutim, bio je ostavljen na vetrometini.

U sudijskoj nadoknadi Matić je centrirao iz kornera sa desne strane, Milinković Savić je odbranio šut Bojana Ostojića, ali saigrači nisu bili toliko pažljivi, pa se lopte dočepao Ivan Todorović. Šut sa dva metra. Milinković Savić nije imao šanse. Čuka je stigla do zasluženog vođstva koje je po svemu viđenom u prvom poluvremenu moglo da bude i ubedljivije.

Ne znamo šta je u poluvremenu trener Zoran Marić rekao svojim pulenima, ali je Voša u nastavku zaigrala znatno angažovanije. U 59. minutu Slobodan Novaković je prvi put ugrozio Nemanju Stevanovića, a inicijativa se ubrzo isplatila.

Rezervista Jovan Stojanović je u 67. minutu mudro odložio loptu do Janka Tumbasevića, a ovaj iz prve opalio sa nekih 20 metara. Lopta je zakačila jednog od igrača Čuke i promenila pravac taman toliko da proveri Stevanovića.

Uzalud, šest minuta kasnije Stojiljković je pogodio i igrače Voše podsetio da se utakmica igra 90 minuta. Vojvodina je igrala samo 45, mada je u sudijskoj nadoknadi mogla i da se spase poraza. Lazar Veselinović je sa šest metara pravo u golmana Čukaričkog.

Vojvodina je i dalje treća na tabeli, ali Čukarički joj sada diše za vratom. Razlika je samo bod. Vladan Milojević ima razloga da bude zadovoljan.
"Stvarno verujem u ove momke, oni su strašni igrači. Možda je trebalo da bude još neki gol za nas u prvom poluvremenu. Znali smo da će da krenu na sve ili ništa u nastavku, imali smo otvoren prostor da ugrozimo gol Vojvodine. Sve skupa - zaslužena pobeda protiv jedne dobre ekipe. Radujemo što negde vraćamo veru u srpski fudbal. Čuka voli da igra fudbal, a isto važi i za Vojvodinu. Dobra utakmica", ocenio je Milojević.

Vojvodina pak već četiri kola bez pobede. Samo jedan bod u tom periodu. Ali Zoran Marić ne misli da je Voša u krizi.
"Možda kratkoročno, ali imamo 26 bodova, mislim da smo prošle sezone imali 23. A imamo još jedno kolo do kraja polusezone. Što se same igre tiče, slabo prvo poluvreme, mnogo bolje drugo, ali zakazala je reakcija".

VOJVODINA – ČUKARIČKI 1:2 (0:1)
/Tumbasević  67 - Todorović 45+2, Stojiljković 73/

Stadion: Karađorđe;
Sudija: Milorad Mažić;

Vojvodina (4-2-3-1): Milinković Savić – Puškarić, Pekarić, Babić, Nastić (od 78’ Nikolić) – Mitošević, Poletanović – Novaković, Ivanić, Gaćinović (od 55’ Stojanović) – Veselinović;

Čukarički (4-3-3): Stevanović – Stojković (od 82’ Janković), Pavlović, Ostojić, Brežančić – Todorović, Regan, Todorović (od 51’ D. Srnić – S. Srnić, Bojić (od 88’ Pavlović), Stojiljković.

SUPERLIGA, 14. kolo:

Radnički Niš – Mladost 2:2 (1:1)
/Đorđević 44, Marjanović 55pen – Živadinović 8, Eze Frajdej 70/

Spartak – Rad 0:0

Napredak – Donji Srem 3:1 (1:0)
/Božović 6, 72, Ndiaje 90 – Stanisavljević 64/

Jagodina – Radnički Kragujevac 2:1 (2:0)
/Martinović 9, Šušnjar 39 – Milovanović 69/

Vojvodina – Čukarički 1:2 (0:1)
/Tumbasević 67 - Todorović 45+2, Stojiljković 73/

17.00: Borac Čačak – Voždovac
18.00: Crvena zvezda – OFK Beograd

Nedelja:
13.00: Novi Pazar - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ČukaričkiIvan TodorovićJanko TumbasevićNikola StojiljkovićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara