"NA CENI - ALAN PARDJU"
"NA CENI - ALAN PARDJU"

Kristal Palas plaća 5.000.000 funti za trenera, da li Pardju stvarno vredi toliko?

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.12.14. | 17:58

Klub iz Južnog Londona spreman da plati veliku sumu novca za trenera Njukasla...

NA CENI - ALAN PARDJUKristal Palas je spreman da uplati 5.000.000 funti na račun Njukasla kako bi Alan Pardju postao novi šef struke plavo-crvenih. Pardju je trenutno pod ugovorom dugim osam godina! Naime, Njukasl je posle sezone 2011/2012, kada je Pardju proglašen za trenera sezone u Premijer ligi ponudio Englezu ugovor do kraja sezone 2019/2020. Trener Njukasla se još uvek nije oglasio povodom navodnog transfera u Kristal Palas, a što se tiče klubova, po poslednjim informacijama sa Ostrva, sve je dogovoreno, čeka se samo još pristanak Pardjua.

Nije previše jasno otkud tolika pomama za Pardjuom. Imao je nekoliko sjajnih sezona u karijeri, ali ni blizu tako blistavih da bi mu se davali osmogodišnji ugovori i da bi se za njega plaćalo kao za ne tako jeftine igrače. Ako bismo baš tražili razlog za takvo insistiranje Kristal Palasa, možda na Selhrust parku igraju na kartu emotivne povezanosti sa klubom, s obzirom da je u igračkoj karijeri Pardju zabeležio 128 nastupa za Orlove.

Izabrane vesti

U trenerskoj karijeri Pardju je predvodio Reding, Vest Hem, Čarlton, Sautempton i Njukasl, a zanimljivo je da vše od 50 odsto pobeda ima samo na klupi Sautemptona. U Njukaslu je čak uspeo da uđe u minus, te na 185 utakmica ima 71 pobedu, 41 remi i 73 poraza. Za 16 godina koliko je trener, nema nijedan osvojen trofej.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alan PardjuEngleskaKristal PalasPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara