"Patrisio nemoćan posl šuta Embola"
"Patrisio nemoćan posl šuta Embola"

Ovako je bilo i protiv Albanaca: Portugalci, ne ide to bez Ronalda! Sedam minuta totalnog pomračenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.16. | 22:37

Velika pobeda Švajcarske u Bazelu, kiks Mađara, Letonci jedva

Patrisio nemoćan posl šuta EmbolaJesu Portugalci evropski prvaci, ali su večeras spoznali istinu koje su možda bili svesni, ali nisu smeli da priznaju: bez Kristijana Ronalda ih se niko ne plaši. Niko, a kamoli opasni Švajcarci, koji su trenutke fudbalskog transa naplatili pomalo senzacionalnom pobedom na startu mundijalskih kvalifikacija.

Tim Vladimira Petkovića slavio je 2:0 i na najbolji način ilustrovao kako se, možda ne najbolji, ali svakako najuporniji fudbal u Evropi igra u Bundesligi. Jedan starosedelac i jedan novajlija iz tog prvenstva presudili su na Sent Jakob parku prilično neubedljivoj selekciji koja se pre manje od dva meseca okitila krunom kontinentalnog šampiona. Za samo sedam minuta novi napadač Šalkea Bri Embolo i njegov kolega po poziciji, samo u Bajeru iz Leverkuzena, Admir Mehmedi rašrafili su odbranu reprezentacije koja je u Francuskoj ovog leta primila samo pet golova na sedam susreta.

Izabrane vesti

Embolo je to učinio tek iz desetog kontakta s loptom na stadionu na kome poznaje svaki pedalj, jer se upravo iz Bazela preselio u Gelzenkirhen. U 23. minutu je glavom spretno savladao Ruja Patrisija, koji je boksovao loptu posle šuta Rikarda Rodrigeza iz slobodnog udarca, a već u 30. Švajcarci su duplirali prednost tako što je na povratni pas Harisa Seferovića Mehmedi zakucao loptu pod prečku.

Tim Fernanda Santoša u većem delu susreta bio je bezopasan, što se može pripisati izostanku povređenog Ronalda, ali ni junak finala EP Eder, ni Nani (pogodio stativu pred kraj), ni Bernando Silva, niti rezervista Rikardo Kvarežma nisu sprečili prvo veće iznenađenje u Grupi B kvalifikacija za Mundijal u 2018. Mada, isto ovako, porazom protiv Albanije (0:1) počeli su prethodne kvalifikacije, pa su na kraju završili na vrhu.

Među iznenađujuće spada i rezultat u Toršavnu, gde je Mađarska, kao jedno od prijatnijih iznenađenja u na EP, slovila za velikog favorita protiv Farskih Ostrva. Na kraju je bilo mršavih 0:0. Selektor naših severnih suseda Bernd Štork je tek u 70. minutu uveo napadača Legije, Nemanju Nikolića, ali ni srpski napadač nije pomogao da se rezultat promeni.

Status favorita u Grupi B opravdala je samo reprezentacija Letonije, mada je i ona jedva, golom početkom drugog poluvremena, utabala put ka pobedi u Andori.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA
Grupa B, 1. kolo:

Švajcarska - Portugalija 2:0 (2:0)
/Embolo 23, Mehmedi 30/

Andora - Letonija 0:1 (0:0)
/Šabala 48/

Farska Ostrva - Mađarska 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

Švajcarska 1reprezentativni fudbalreprezentacija Švajcarskereprezentacija PortugalaPortugalmeđunarodni fudbalMađarskaLetonijafudbalFarska OstrvaEvropaBril EmboloAndoraAdmir Mehmedi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara