"Slavlje fudbalera Amerike"
"Slavlje fudbalera Amerike"

Ovako se piše istorija! Golman doneo titulu golom u 93. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.13. | 08:44

Ludnica na stadionu Asteka u meksičkoj Klauzuri

Slavlje fudbalera AmerikeNoć koju će navijači Klub Amerike večno pamtiti! Orlovi su, naime, prigrlili 11. titulu šampiona Meksika, ali su za taj podvog morali da rade možda i više nego ikada pre. Naime, Kruz Azul je većim delom utakmice revanš utakmice plej-ofa Klauzure bio na šampionskom kursu, ali je sve prosuo u samom finišu.

Iako je već od 14. minuta imao igrača više zbog isključenja Hezusa Moline posle kojeg su domaći ostavljeni u šoku što je već u 20. kaznio Teofilo Gutijerez i doveo Kruz Azul, koji je nosio i prednost iz prvog meča.

Izabrane vesti

Ali, potom se desilo neverovatno.

Minut pre kraja regularnih 90 Akvivaldo Moskera je glavom vratio domaći tim u igru. Klimaks pred 105.000 ljudi na stadion Asteka samo četiri minuta kasnije, u trećem sudijske nadoknade, kada se šut golmana Amerike Mojzesa Munjoza odbio o defanzivca Kruza Alehandra Kastra i završio u mreži za 2:1.

Utakmica je otišla u produžetke, da bi Kruz, koji nikako nije uspeo da se oporavi od tragično izgubljene titule, u penal seriji promašio dva prva jedanaesterca, pa je Amerika stigla do istorijskog trijumfa.

(FOTO: clubamerica.com.mx)


tagovi

KlauzuraKlub Amerikameđunarodni fudbalMeksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara