Ovi ljudi ne znaju da pobede: Velikih 11 promašaja Toronta, opet tripl-dabl Džejmsa! Prljavi Grin pomera granice bezobrazluka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.05.18. | 09:05

Klivlendov brejk u Kanadi, Stefon Kari se vratio, Golden Stejt siguran protiv Nju Orleansa

Protiv Indijane su „visili“, bilo im je potrebno sedam utakmica da prođu (4:3), a u sudaru sa Torontom brejk već na startu. Klivlend je oduzeo ekipi iz Kanade prednost domaćeg terena, pošto je u više napetom, nego kvalitetnom meču kaznio neshvatljive greške Reptorsa i poveo sa 1:0 u polufinalu Istočne konferencije.

Do pobede koja može da se ispostavi ključnom za plasman u narednu rundu Kavsi su došli u produžetku (113:112). Ne toliko svojom dobrom partijom, koliko glupostima domaćina, koji je od 12 šuteva u završnici utakmice pogodio samo jedno!? Sa takvim učinkom izgubio bi i od protivnika skromnijeg rejtinga, a ne od zvaničnog viceprvaka. Promašivali su Jonas Valančijunas (čak pet puta), Demar Derozan (dva), Serž Ibaka, Kajl Lauri, Fred van Vlit i Si Džej Majls (po jednom). Što je najgore, sve su to bili otvoreni šutevi, ziceri ili polaganja, pa je Klivlend spremno čekao šansu i zagrabio je. Na pola minuta pre kraja utakmice Lebron Džejms je odigrao „jedan na jedan“ i pogodio težak šut preko Anuobija za poravnanje (105:105).

Izabrane vesti

Kajl Korver je otvorio produžetak trojkom i tako „pocepao“ psihički uzdrmane košarkaše Toronta koji su tokom utakmice imali i 14 poena prednosti, ne i znanja kako da ih sačuvaju. Doduše, i Klivlend nije odigrao bogzna kako kvalitetno, uprkos tome što je sve do završnice dodatnog perioda kontorlisao dešavanja na parketu, ali je počeo da promašuje, a 16 sekundi pre kraja mogao je da bude surovo kažnje da je Van Vlit pogodio šut za pobedu.

Naravno, kod Klivlend je najbolji učinak imao Lebron Džejms. Još jedan njegov tripl-dabl (26 poena, 13 asistencija, 11 skokova). Posebno je bio impresivan u organizaciji napada, a odlične saradnike imao je u liku Džej Ar Smita (20), Kajla Korvera (19) i Tristana Tompsona (14 poena, 12 skokova).

Litvanac Jonas Valančijuanas jeste stigao do 21 poena i skupio isto toliko skokova, ali je promašio čak 12 šuteva iz igre, što je u ovakvim utakmicama pogubno.

A na Zapadu - ništa novo. Golden Stejt nastavlja da seje strah, pa je posle 4:1 u seriji protiv San Antonija na dobrom putu da lako završi posao i sa Nju Orleansom, jer je u potpunosti iskorostio prednost domaćeg parketa i poveo sa 2:0. Za razliku od prvog meča u kome su ih Ratnici oduvali, Palikani su pružili nešto značajniji otpor, ali nisu mogli protiv razigranog tima Stiva Kera - 121:116.

Meč će se pamtiti po povratku Stefona Karija na parket. Skoro meseci i po dana nije igrao, ali čim je zgrabio loptu pokazao je da se uželeo košarke, spakovao 28 poena za 27 minuta i bio pokretačka snaga aktuelnog šampiona. Kari je ubacio pet trojki iz deset pokušaja, poigravao se sa gostima i uz Kevina Duranta (29 poena, sedam asistencija, šest skokova) nije ostavio nadu Nju Orelansu da može da brejka, iako su gosti imali osam poena viška u prvom poluvremenu, ali su definitivno slomljeni u poslednjoj deonici.

Meč u Ouklandu obeležio je „najprljaviji“ košarkaš NBA lige. Verovatno i planete. Pogađate, u pitanju je Drejmond Grin, koji je na kraju prvog poluvremena ušao u ozbiljnu raspravu sa Radžonom Rondom i umalo se nisu pobili. To je izazvalo žestoku reakciju legendanorg Čarlsa Barklija, koji je iz studija poručio:
„Nekad mi dođe da ovog Grina tako odalamim po sred lica“.

Na Drejmondov odgovor se nije dugo čekalo:
„Ako misli da je toliko jak, onda neka me udari kad me bude video“.

Snažan momak. Videlo se to i prilikom rvačkih zahvata sa Entonijem Dejvisiom (25 poena, 15 skokova), kad su obojica zaradila po ličnu grešku.

NBA PLEJ-OF

POLUFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE

Toronto - Klivlend 112:113, posle produžetka (105:105), rezultat u seriji 0:1
/Derozan 22 - Džejms 26/

POLUFINALE ZAPADNE KONFERECNIJE

Golden Stejt - Nju Orleans 121:116, rezultat u seriji 2:0
/Durent 29 - Dejvis 25/

FOTO: Action images


tagovi

TorontoKlivlend KavalirsGolden Stejt VoriorsNju Orleans PelikansČarls BarkliDrejmond GrinStefon Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara