"Počela je nova sezona Lige šampiona"
"Počela je nova sezona Lige šampiona"

Ovo će biti plitak potok: Zvezda nema šta da brine, Maltežani samo manje lošiji od Farana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.16. | 20:52

Golom Federika Falkonea Valeta stekla gol prednosti u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, čiji pobednik dolazi na Marakanu

Počela je nova sezona Lige šampionaČinilio se odmah posle žreba, sad je i definitivno jasno: Crvena zvezda nema razloga da brine pred povrtak na veliku evropsku scenu. Crveno-beli će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti apsolutni favoriti protiv boljeg iz dvomeča Valeta - B36, a prema onome što su malteški i prvak Farskih Ostrva pokazali u prvom susretu početne eliminacione runde biće čudo ako uopšte zaprete srpskom velikanu.

Zasad, dolasku na beogradsku Marakanu je bliža Valeta, koja je na stadionu Hibernijans, u Poali, slavila mininalnu pobedu pred revanš koji se 5. jula igra u Toršavnu. U nezanimljivom i šansama oskudnom melču, strelac odlučujućeg gola bio je 25-godišnji napadač domaćeg tima Federiko Falkone - 1:0.

Izabrane vesti

Falkone (levo)

Nekadašnji špic argentinskog Njuels Old Bojsa, koji je pre dolaska na Maltu pret sezone proveo u nekoliko čileanskih klubova, pokazao je golgeterski njuh u 69. minutu, tako što je ispratio dug napad Valete i posle odbrane šuta njegovog kolege Džonatana elegantno pogodio nezaštićenu mrežu gostiju.

Inače, Falkone je sa 16 golova prošle godine bio prvi strelac prvenstva Malte.

Zvezdi ulazak u Ligu šampiona donosi ozbiljan novac, a može i vama!

Tek pred kraj meča probudili su se i gosti, pokušali nešto više da naprave, ali nisu mogli do gola koji bi im bio zlata vredan pred revanš. Ovako, čini se da će Crvena zvezda u drugom kolu kvalifikacija 12. ili 13. jula putovati na Maltu, dok bi u tom slučaju sedam dana kasnije Valeta bila gost u Ljutice Bogdana 1a, na premijeri crveno-belih pred svojim navijačima u novoj sezoni.

---------------------------------------

VALETA - B36 1:0 (0:0)
/Falkone 69/

Valeta: Boneljo - Romeu, Žil, Karuana, Acopardi - Pani, Brifa, Džonatan (od 80. Borg), Agire - Kremona (od 57. Santjago), Falkone (od 87. Mifsud).

B36: Askam - Naes, Eriksen, Askham, Ejustroj - Torlejfson (od 71. Agnarson), Jakobsen, Faero, Malemgard (od 74. Sislevic) - Borg (od 82. Pingel), Bogason.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, PRVO KOLO, PRVI MEČEVI

Flora (Estonija) - Lonkoln (Girbaltar) 2:1 (1:0)
/Aliku 35, Sapinen 49 - Čipolina 57/

Valeta (Malta) - B36 Toršavn (Farska Ostrva) 1:0 (0:0)
/Falkone 69/

Santa Koloma (Andora) - Alaškert (Jermenija) 0:0

TNS (Vels) - Tre Pene (San Marino) 2:1 (2:1)
/Kvigli 13, Malen 40 - Freternali 16/

(FOTO: Action images)

 


tagovi

valetaSuperligaSrbijaLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaEvropaFK Crvena zvezdaB36 Toršavn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara