""
""

OVO JE DERBI: Preokreti, produžeci, rešetanja na obe strane i pobeda Crvene zvezde!

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.11.13. | 22:35

Prava ludnica u prvom ovosezonskom derbiju

Partizan nula, Crvena zvezda jedan. Crveno-beli upisali su prvu ovosezonsku pobedu u večitim derbijima i tako pokazali ko je u ovom trenutku vladar Beograda - 86:83. I pored činjenice da je domaćin igrao bez povređenog Lea Vestermana, kao i sa rovitim Muslijem i Kinsijem na parketu, mladi tim Partizana pokazao je zube ljutom rivalu, koji je u dobrom naletu rezultata i naterao ga da preko produžetka dođe do teško zarađene pobede.  

U jednom zaista interesantno i neizvesnom meču viđeno je dosta preokreta, dobrih serija i praznih minuta na obe strane, produžetak, ali i bolju Crvene zvezde u odsudnim momentima. Iako je Partizan tokom većeg dela meča vodio glavnu reč, nije imao snage da slomi otpor rivala i upiše pobedu...

Izabrane vesti

-----------------------

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 83:86 (21:14, 18:24, 21:16, 13:19, 10:13p)

Dvorana: Pionir
Gledalaca:  6.500
Sudije: Saša Pukl, Sreten Radović, Milija Vojinović

Partizan: Aranitović, Lovernj 14 (10sk), Dalo 1, Milutinov 5, Milosavljević 20, Bogdanović 22, Gagić 7, Musli 1, Šalić, Andrić, Kinsi 13, Bezbradica

Crvena zvezda: Cvetković, Mitrović, Lazić 2, Blažič 13, Simonović 2, Marjanović 27 (6sk), Radenović, Katić 4, Ristić, Nelson 15, Dženkins 13, Šilb 10 (8sk, 6as)

-----------------------

U pauzi između druge i treće četvrtine Grobari su u glas uzvikivali ime povređenog Lea Vestermana, uz pesmu - "Leo Grobare, Leo Grobare...", ali su isto tako uputili i nekoliko majmunskih krika na račun Dženkinsa i Nelsona, što je automatski bacilo senku na zaista odlično navijanje do tog trenutka.

Vrlo uzbudljivih 20 minuta viđeno je u prvom poluvremenu. Partizan je odlično počeo, imao čak i dvocifrenu prednost do polovine druge deonice, ali su se crveno-beli pred kraj probudili, zaigrali znatno bolje na obe polovine terena i potpuno se vratili u život i imali samo poen  zaostatka na pauzi - 39:38.

Drugi deo igre počeo je trojkom Bogdanovića, ali i ekspresnim odgovorom Dženkinsa za njegov treći pogođeni šut van linije 6.75. 

Prvo vođstvo na utakmici Crvene zvezda upisala je u trećem minutu trećeg kvartala, kada je Marjanović ubacio dva bacanja, pa je rezultat bio 43:42. 

Za razliku od početka utakmice, Zvezda je imala velikih problema u odbrani, što su igrači Partizana koristili bez razmišljanja. Nova trojka Milosavljevića crno-belima je donela četiri poena prednosti (52:48). Interesantno, osim trojke Dženkinsa, sve poene u sedam minuta treće deonice postigao je gorostasni centar Marjanović, koji je svoj tim držao u životu. Ipak, Nelson se probudio i sa dva vrlo efektna poena doneo novu prednost Zvezdi, koju je ekspresno anulirao sjajni Bogdanović (2+1). 

Onog trenutka kada je Katić zamenio Marjanovića tada su počele i muke u napadu crveno-belih. Zvezdina igra je potpuno stala, jer jednostavno nisu mogli da spoje minute u kojim su igrali dobro na obe polovine. Partizan je na poslednji odmor otišao sa šest poena prednosti, posle maestralnog koša kapitena Milosavljevića - 60:54. 

Trojkom Dženkinsa crveno-beli su otvorili poslednjih deset minuta igre, što je samo najavilo ono što se u nastavku desilo. Nekoliko minuta prazne igre na obe strane gosti su iskoristili da konačno krenu u ofanzivu i dođu do novog vođstva. Blažičeva trojka donela je dva poena prednosti (64:62), ali je Milosavljević ludim zakucavanjem ponovo anulirao sve ono što je rival uradio. Do kraja utakmice bilo je pet minuta. 

Kinsijeva minijatura donela je šampionu regiona novu prednost, a trojka Nelsona novu neizvesnost - 68:67 dva minuta pre kraja. 

U jednom vrlo važnom napadu kapiten Milosavljević je ubacio koš i bacanje za pravu erupciju slavlja, a onda su Nelson Marjanović doveli Zvezdu na korak od pobede, ali... Promašaj Blažiča za pobedu doneo je šansu za crno-bele, koju je Lovernj iskoristio - 73:73 sekundu i po pre kraja meča. Još jednu priliku imala je Zvezda, ali je Simonović promašio, pa je meč otišao u produžetak. 

A u produžetku... Zvezda je konačno zaigrala onako kako treba, na obe strane! Nelson trojka, Blažič trojka, Šilb šut sa distance i Marjanović dva bacanja - crveno-beli su imali pobedu u svojim rukama - 83:77 minut i 40 sekundi pre kraja. 

Međutim, kao i prethodnom delu meča, gosti su ponovo stali sa igrom i tako pružili ruku rivalu. Uz pesmu - "Nema predaje..." Kinsi je ubacio dodatno bacanje posle jedno vrlo teškog poena, a 36 sekundi pre kraja tim Dejana Radonjića imao je prednost od dva poena - 83:81. Koš pobede doneo je Jaka Blažič šest sekundi pre kraja, a konačni rezultat bio je 86:83.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Boban MarjanovićBogdan BogdanovićČarls DženkinsFK Crvena zvezdaDemarkus NelsonDragan MilosavljevićJadranska ligaFK PartizanSrbijaTarens Kinsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara