Ovo se dešava jednom u 206 pokušaja, Lebron dobio surovu blokadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.12.18. | 08:41

Mladi centar Bruklina Džeret Alen oduševio planetu načinom na koji je sprečio posterizovanje od jednog od najvećih igrača današnjice

Briljantni Lebron Džejms je u svojoj karijeri imao 1.850 pokušaja za zakucavanje, a samo je devet izblokirano. Za onaj deveti, možda i najteži u karijeri legendarnog "kralja", bio je odgovoran mladi centar Bruklin Netsa Džeret Alen, koji je uspeo da uradi ono što košarka, a verovatno i fizika, smatraju gotovo nemogućim. Alen ne samo da je blokirao pokušaj još jednog surovog posterizovanja asa Los Anđeles Lejkersa, već je rukom uspeo u jednom trenutku da obuhvati čitavu loptu, što u usporenom snimku daje još jači utisak.

Ovaj trenutak se dogodio na samom startu utakmice, a kasnije su Lejkersi postali deo sjajne serije Bruklina, koji je vezao i šesto uzastopno slavlje, pa se sada u potpunosti uključio u borbu za plej-of (115:110). Sa druge strane, za slavni tim iz Los Anđelesa ovo je treći poraz u poslednja četiri meča i potvrda loše forme, zbog koje su vodeći timovi Zapada sasda već ozbiljno odmakli.

Izabrane vesti

Bruklin je u svojim redovima imao nekoliko izuzetno raspoloženih igrača, od kojih je Rasel D'Anđelo postigao 22 poena i zabeležio 13 asistencija. Džo Heris je postigao 19, a Spenser Dinvidi 18 poena.

Lebron je doživeo nešto što mu se retko dešava u karijeri, pa je njegovih 36 poena, uz 13 skokova i osam asistencija palo u potpunu senku. Ipak, njemu je večeras za pobedu bilo potrebno više raspolo ženih saigrača, pošto su dvocifreni bili još samo Kajl Kuzma sa 22 poena (11 skokova) i Lonzo Bal (23).

Kakav je sportista Džejms je pokazao nakon utakmice, kada je zbog poraza svog tima najvijačima Lejkersa priuštio druženje nakon samog meča na terenu, što im je značajno ublažilo neprijatan utisak nakon poraza svog tima.

Leri Nens je bio heroj najuzbudljivije utakmice večeri, pošto je doneo pobedu Klivlendu nad Indijanom u poslednjim sekundama meča (92:91). Prethodno je Rodni Hud preuzeo odgovornost da rešava meč, promašio je, ali je Nens pogodio "iz odbojke".

Uloga tragičara pripala je Viktoru Oladipu, koji je prethodno, pri rezultatu 91:90, promašio tri vezana slobodna bacanja i tako pružio šansu klivlendu da rešava meč.

Indijana je prekinula niz od čak sedam uzastopnih pobeda, dok je Klivlend prekinuo niz od dva poraza. Nens, koji se našao u starnoj petorci zahvaljujući povredi Tristana Tompsona, meč je okončao sa 15 poena i 16 skokova. Hud je postigao 17. Sa druge strane Domantas Sabonis je postigao 17 poena, a Oladipo 12, uz katastrofalan šut iz igre (4/15).

Džeremi Lin je postigao 10 od svojih 16 poena u seriji Atlante u poslednjoj deonici od 22:9, koja se na kraju ispostavila ključnom za slavlje Hoksa nad Vašingtonom (118:110).

Lin je bio jedan od sedmorice igrača Atlante sa dvocifrenim učinkom. Džon Kolins je ostvario dabl-dabl učinak sa 20 poena i 13 poena, doko je sa druge strane Bredli Bil ubacio 29, uz 10 skokova, a Trevor Ariza u svom debitantskom nastupu za Vizardse 19. Ipak, na strani Atlante je bila timska igra, što je na kraju i odlučilo pobednika.

NBA - REZULTATI:

Indijana - Klivlend 91:92
/Sabonis 17 - Hud 17/

Atlanta - Vašington 118:110
/Kolins 20 - Bil 29/

Bruklin - LA Lejkers 115:110
/Rasel 22 - Džejms 36/

Denver - Dalas 126:118
/Jokić 32 - Barns 30/


ZAPADNA KONFERENCIJA

ISTOČNA KONFERENCIJA


tagovi

Lebron DžejmsDžeret Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara