""
""

Ovo se retko viđa: Romulo odbio da ide sa Italijom na Mundijal, iako je bio na konačnom spisku

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.06.14. | 15:32

Brazilac koji je nedavno debitovao za Azure, propušta Svetsko prvenstvo zato što smatra da nije dovoljno spreman, iako je Prandeli hteo da ga vodi na takmičenje u njegovu rodnu zemlju

Prvotimac Verone, Romulo, igrač koji pokriva sve pozicije po desnoj strani svog tima, sanjao je put u Brazil. Ipak, zbog nedovoljnog oporavka od povrede, učešće na Mundijalu za njega, barem ove godine, ostaće upravo to - samo san.

On nije nastupio na meču Italija - Republika Irska (0:0), a na pitanje novinara zašto ga nije uvrstio u tim, Prandeli je izjavio: „Imao je problema sa povredom i nije bio u stanju da nastupi na ovoj utakmici“.

Izabrane vesti

Ipak, zanimljivo je da je upravo sam Romulo bio taj koji je procenio da nije dovoljno spreman za učešće na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu.
Bio sam na Prandelijevom konačnom spisku, ali rekao sam selektoru da nije u redu da zauzimam mesto nekome ko je potpuno zdrav“, izjavio je igrač brazilskog porekla koji je trebalo da bude jedan od džokera italijanskog tima u Brazilu. 
„Spreman sam samo 70 posto“, rekao je Romulo, procenivši da to nije dovoljno za put u Brazil.

Prandeli nije imao drugog izbora osim da čestita Romulu na korektnosti, a igraču ostaje da se nada da će dobiti poziv za neke buduće izazove italijanske reprezentacije.

Na 32 nastupa ove sezone, 27-godišnji vezista postigao je šest golova za tim iz Verone.

(FOTO: Action images)


tagovi

RomuloItalijaBrazil2014DBrazil2014reprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara