""
""

Ovo su brojevi Partizana za narednu sezonu: Brašanac uzeo osmicu, Markecova 50 odlazi u istoriju

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.13. | 12:25

Od novajlija, golman Lukač će nositi 25, povratnik Aksentijević 13, a Trujić 14 na poleđini dresa, koji bi sutra trebalo da bude promovisan na Pohorju

 

Izabrane vesti

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, Partizan će sutra promovisati dresove za novi sezonu. Direktor marketinga Snežana Filipović najavila je dolazak na Pohorje, gde bi trebalo da bude upriličeno fotografisanje igrača u novoj opremi sponzora Adidas, a prelaz između dve sezone pojedinci su iskoristili i da promene broj na poleđini dresa.

Tako će Darko Brašanac umesto 14, od kvalifikacija za Ligu šampiona nositi osmicu (prethodne sezone u vlasništvu Gorana Lovrea), novi golman Milan Lukač izabrao je 25, poput nekadašnjeg čuvara mreže Parnog valjka Ivice Kralja, povratnik Nikola Aksentijević se opredelio za 13, što mu je bio zaštitni znak i u prvom mandatu, dok će Nikola Trujić, minulih 12 meseci pozajmljen Napretku, obući 14.

Brojeve su izabrali novajlije iz Teleoptika i doskorašnji kadeti: levi bek Nemanja Petrović se opredelio za peticu, štoper Saša Ivković će zadužiti 18, vezista Andrija Živković 17, a njegov ispisnik Danilo Pantić 55.
Sve vreme u mlađim kategorijama sam nosio desetku, kako je sad zauzeta, opredelio sam se za broj 55, jer kad se cifre u njemu saberu dobije se desetka. A i sviđa mi se kako stoji na dresu, u svakom slučaju je lepše nego, na primer 64“, objasnio je Pantić.

Ostali prvotimci iz minule sezone zadržali su stare brojeve, zanimljivo je i to da se niko nije odlučio da nasledi 50, dve godne ga je nosio Lazar Marković, novi igrač Benfike.
Niko nije izrazio želju da zameni Markeca po tom pitanju, a i da jeste, pitanje je da li bi dobio broj. Možda ne bi bilo loše da ga povučemo iz upotrebe“, nasmejao se sekretar stručnog štaba Ljubiša Ranković.

Ovaj spisak će (uz očekivane dopune, u zavisnosti od promena u prelaznom roku) otići u sedište UEFA, jer Partizan do 11. jula mora da prijavi igrače (25 na A listu i neograničen broj na B listu, igrača rođenih posle 1. januara 1992) za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, u kome će protivnik našem prvaku biti bolji iz dvomeča Tre Pene (San Marino) - Širak (Jermenija).

Sve vesti sa priprema Partizana i Crvene zvezde u Sloveniji možete pratiti na našem specijalu.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

darko brašanacLazar MarkovićFK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara