""
""

Ovo su dani osvete!

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.17. | 10:22

Crveno-beli pred sobom imaju okršaje sa ekipama koje su ih zadužile u prvom delu sezone, a prvi na "spisku" je Panatinaikos

Crvena zvezda je serijom od šest uzastopnih pobeda u Evroligi sebe dovela u gotovo idealnu situaciju kada je plasman u četvrtfinalu u piranju, a večeras će protiv Panatinaikosa u dvorani Aleksandar Nikolić (19.00, TV Sportklub 1) biti u prilici da napravi najduži niz jednom tima u ovoj evroligaškoj sezoni. Ali ne samo to, crveno-beli beli su drastično smanjili broj "dužnika" iz prvog dela sezone, a jedni od najvećih su upravo Panatinaikos i naredni rival Anadolu Efes, koji u Beograd stiže 3. marta.

Izabrane vesti

MOZZART SPECIJAL: Crvena zvezda - Panatinaikos!

PAO je jedan od timova koji su najlakše izašli na kraj sa crveno-belima u dosadašnjem toku sezone, sadašnji trener Ćavi Paskval je tada tek preuzeo tim, koji je do sada u potpunosti prihvatio njegov sistem igre, što se odražava i na sasvim solidne rezultate. Atinski velikan je tim koji po načinu igre u sušti ne odgovara crveno-belima, ali u ovim trenucima je ekipa Dejana Radonjića ta koja ne leži nijednom timu na Starom kontinentu.

KVOTA NA ZVEZDU JE 1,65

Panatinaikos je u ovom trenutku uz Efes, Darušafaku, Uniks i Olimpijakos jedini tim kojem sastav srpskog šampiona nije uzeo meru, pa sasvim sigurno postoji veliki motiv kod domaćina da se takva situacija menja iz meča u meč.
"U ovom trenutku to je odlična ekipa, koja igra najbolju odbranu u Evropi. Pobedili su timove kao što su Barselona, Real Madrid, Fenerbahče i CSKA. Moramo da kontrolišemo tempo i skok, jer su oni tim koji postiže dosta lakih poena u tranziciji. Moramo dobro da reagujemo u takvim situacijama", rekao je Ćavi Paskval pred polazak njegovog tima u Beograd.

Atmosfera u Pioniru 2015. godine

Zvezda je motivisana i puca od samopouzdanja, ali Dejan Radonjić nijednog trenutka ne dozvoljava da unutar svlačionice zavlada bilo kakva vrsta euforije. Zato je, kao uostalom i uoči svakog evroligaškog meča, pokušao da smiri tenzije. Ipak, one su na maksimumu kod navijača crveno-belih, koji su preostale ulaznice za večerašnji meč razgrabili u rekordnom roku.
"Biće mnogo važnijih mečeva ove sezone od Panatinaikosa. Ne znam ko oseća tenziju, nema nikakve razlike u odnosu na početak sezone. Želje, snovi i sve ostalo nek se sanjaju, navijači nek razmišljaju navijački, a videćemo šta je realno", rekao je strateg lidera regionalnog takmičenja.

Gde vidite Radonjićev Lester 2. marta?

Anadolu Efes je sinoćnom pobedom nad Darušafakom ostavio sebe u potpunosti u igri za plasman u četvrtfinale, ali je to nešto što će samo dodatno motivisati sve ekipe koje se trenutno nalaze "iznad crte" da održe koncentraciju na najvišem nivou.

Poseban motiv će svakako imati Ognjen Kuzmić, kao neko ko nije uživao adekvatan tretman u prošloj sezoni, kada je nosio dres Zelenih.
"Moramo u svaku utakmicu da uđemo kao i dosad i da probamo da ostvarimo dobar rezultat. Igrali smo već jednom, nemamo nikakav pritisak. Navijači su ti koji donose energiju u našu igru. Ostalo je još 11 kola, nije ogromna razlika između timovima na tabeli, sve to lako može da se okrene. Moramo da uđemo maksimalno u svaki meč. Atmosfera u ekipi je odlična, moramo da odigramo odličnu odbranu, a napad će sam doći", rekao je Ognjen Kuzmić.

Neka PAO još jednom izračuna…

Zvezda nema nikakvog razloga za bilo kakvu strepnju, jer dobro zna kako se izlazi na kraj sa večerašnjim rivalom, kojeg je savladala u prethodna dva evroligaška meča na svom terenu. Ipak, oba puta je bilo prilično dramatično, što znači da bi i večeras u beogradskom hramu košarke trebalo očekivati žestoku i neizvesnu bitku.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaĆavi Paskval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara