"Luiz Gustavo i David Luiz"
"Luiz Gustavo i David Luiz"

Ozbiljan udarac za reprezentaciju Brazila: I Luiz Gustavo propušta Kopa Amerika

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.15. | 15:11

Karlos Dunga tražio da se podigne metalna ograda u visini od dva metra kako bi se zabranilo navijačima da prisustvuju treninzima

Luiz Gustavo i David LuizOsam od osam na početku selektorskog mandata i taman kad se činilo da je Karlos Dunga probudio pobednički instinkt reprezentacija Brazila počela je da trpi ozbiljne udarce u osvijt Kopa Amerike. Selektoru su otkazali najpre Oskar (još pre mesec i po dana), zatim golman Valensije Dijego Alves, te levi bek Real Madrida Marselo, a onda je stigla još jedna razočaravajuća vest: turnir u Čileu propustiće i Luiz Gustavo.

Sjajni vezista Volfzburga povredio je meniskus u finalu Kupa Nemačke protiv Borusije iz Dortmunda (3:1), te je posle utakmice u kojoj je bio strelac saznao da mora na operaciju kolena, što znači da je za njega takmičenje najboljih reprezentacija Južne Amerike završeno i pre nego što je počelo.

Izabrane vesti

Neočekivani izostanak Gustava znači da će Karlos Dunga morati da pozive nekog sa rezervnog spiska igrača. Prema navodima brazilskih medija prvi kandidat da popuni upražnjeno mesto je Fred iz Šahtjora, dok se manje šanse daju Felipeu Andersonu (Lacio), Rafinji Alkantari (Barselona) i Kaki (Orlando).

Inače, koliko Karlos Dunga ozbiljno shvata takimičenje u Čileu pokazuje naredba čelnicima saveza da se na obodima trening kampa podigne metalna ograda u visini od dva metra, kako bi se izbegao fizički kontakt navijača i igrača, što je - podsetimo - bio sličaj kod prethodnog selektora Luisa Felipea Skolarija na minulom Mundijajul.

Kopa Amerika igraće se od 11. juna od 4. jula u Čileu, a Brazil se nalazi u Grupi C sa Kolumbijom, Peruom i Venecuelom.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalReprezentacija Brazilameđunarodni fudbalLuiz Gustavokopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara