""
""

Palas zaustavio i Lester - opstanak je tu! Svonsi i Hal bez sreće u borbi za goli život, evrogol Šaćirija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.04.17. | 17:59

Everton sve bliži Evropi, a Lukaku tituli najboljeg strelca

Kristal Palas igra sjajno u drugom delu sezone i sada je opstanak realnost kluba iz Londona. Pogoci u zimskom prelaznom roku i ogromno iskustvo Sema Olardajsa u ovakvim situacijama su vinuli Orlove iznad borbe za opstanak iako su zimus bili u očajnoj situaciji.

Izabrane vesti

Posle pobeda nad Čelsijem i Arsenalom u poslednja tri kola, Kristal Palas je danas uspeo da upiše i vredan remi protiv Lestera koji je u usponu forme - 2:2. Šampion je imao dva gola prednosti na Selhurst Parku, ali je na kraju spasavao i bod ispred razigranog Palasa.

Domaći tim je primio naivne golove i morao da se čupa iz teške situacije. Pogotovo je prvi gol bio naivan. Fuhs je izveo aut, a Robert Hut skočio i zakucao loptu u mrežu. Tek što je počelo drugo poluvreme, Vardi je istrčao kontru u svom stilu, pobegao bivšem saigraču Šlupu, okrenuo ga i plasirao sa za 2:0.

Ali Palas je uzvratio samo dva minuta kasnije! Šlup se iskupio asistencijom za Kabaja koji je ostao sam na penalu. Palas je jurnuo ka izjednačenju i uspeo u 69. minutu. Benteke je nadksočio Benaluana na centaršut Taunzenda i izjednačio. Potom je Belgijanac imao šansu i za totalni preokret, ali nije bio precizan... Luka Milivojević je opet bio standardno dobar u timu Palasa i odirgao ceo meč.

Svonsi je nastavio trend loših rezultata i ostao je ispod crte. Terapija Pola Klementa ne funkcioniše više i Labudovi su opet u minus fazi. Minimalcem su poraženi na gostovanju Votfordu. Iako su bolje počeli meč i imali bolje šanse od domaćina, surovo su kažnjeni za katastrofalnu grešku Mousona. Štoper je izgubio loptu na 20 metara od gola i poklonio gol koji je upisao Etjen Kapu. Imao je Sigurdson dve šanse za izjednačenje, ali Svonsi nema sreće u poslednje vreme...

Zahvaljujući Svonsijevom porazu, Hal je ostao iznad crte uprkos neuspehu u Stouku. Domaćin je na Britaniji slavio 3:1, ali je Hal opet ostavio solidan utisak i pokazao da je poptuno drugi tim od dolaska Marka Silve. Marko Arnutović je na početku meča zakucao loptu pod prečku i otvorio vrata pobede Potersima. Hal je igrao bolje u nastavku, Lazar Marković se najviše isticao. Prvo je pripremio šansu Nijasu za izjednačenje, a potom je i on promašio dobru šansu da poravna rezultat. Nijas je propustio još jednu dobru priliku, da bi konačno Megvajer posle kornera i glavometa doneo gostima zasluženo izjednačenje na poečtku drugog poluvremena.

Ali primljeni gol je potpuno razbesneo domaćina koji je u nastavku dominirao i do novog vođstva došao klasičnim golom Pitera Krauča, da bi tačku stavio Džerdan Šaćiri evrogolom sa 30 metara.

Konačno malo zadovoljstva i za očajni Sanderlend koji je prekinuo užasnu seriju partija kod kuće. Vest Hem je bio nadomak osvajanja tri boda na Stadionu svetlosti, ali je Italijan Fabio Borini u 90. minutu iskoristio smušenost golmana gostiju Rendolfa koji mu je bukvalno poklonio loptu i omogućio da pogodi za 2:2.

Bod koji opet neće puno značiti domaćinu jer je ovo bila utakmica koja se morala dobiti za opstanak pa je Sanderlend ostao zakucan za samo dno sa devet bodova manje od zone opstanka, dok je Vest Hem na solidnoj 13. poziciji sa dobrim izgledima da očuva premijerligaški status u finišu sezone.

Da se u u ovom trenutku završi Premijer liga, Everton bi išao u Ligu Evrope i to pre Arsenala i Mančester Junajteda koji mu gledaju u leđa. Ali, to je zato što ima čak tri utakmica više od njih. Ipak, ekipa Ronalda Kumana zaslužuje čestitke jer je i protiv Barnlija na Gudisonu odigrala lep i efikasan meč i upisala novi trijumf od 3:1.

Naravno, Romelu Lukaku nije propustio šansu da “zapraši” i na ovom meču, a posle uspavanke i dosadnog prvog poluvremena Karamele su se razgoropadile u nastavku i zgromile Klaretse. Iako je Sem Voks sa penala u 52. poništio vođstvo koje je Jagielka doneo domaćinu tri minuta ranije, Everton je prelomio ovaj meč sredinom druge polovine. Prvo je Mi u 71. autogolom doneo vođstvo domaćinu, a potom i Lukaku na pas Lejtona Bejnsa sjajno okrenuo čuvare i bocnuo loptu u mrežu.

Belgijanac je postigao svoj 24 pogodak u sezoni i održao četiri golova prednosti u odnosu na Harija Kejna koji je drugi na listi.

ENGLESKA - 32. kolo

Subota:
Totenhem - Bornmut 4:0 (2:0)
/Dembele 16, Son 19, Kejn 48, Jansen 90+3/

Kristal Palas - Lester 2:2 (0:1)
/Kabaj 54, Benteke 70 - Hut 6, Vardi 52/

Everton - Barnli 3:1 (0:0)
/Jagjelka 49, Mi 71ag, Lukaku 74 - Vouks 52pen/

Stouk - Hal 3:1 (1:0)
/Arnautović 6, Krauč 66, Šaćiri 80 - Megvajer 51/

Sanderlend - Vest Hem 2:2 (1:1)
/Kazri 26, Borini 90 - Aju 5, Kolins 47/

Votford - Svonsi 1:0 (1:0)
/Kapu 42/

18.30: Sautempton - Mančester Siti

Nedelja:
14.30: VBA - Liverpul
17.00: Mančester Junajted - Čelsi

Ponedeljak:
21.00: Midlzbro - Arsenal


tagovi

BarnliDžejmi VardiDžerdan ŠaćiriEngleskaEtijen KapuEvertonEvropaHal sitiJoan KabajKristal PalasKristijan BentekeLester SitiPiter KraučPremijer ligaRobert HutRomelu LukakuSanderlendStoukvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara