"Mhitarijan i Lingad"
"Mhitarijan i Lingad"

Pale još dve Murinjove žrtve u Mančesteru

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.16. | 21:25

Mhitarijan i Lingard ne igraju protiv Fajenorda

Mhitarijan i LingadPrvo je precrtao Bastijana Švajnštajtgera. Potom sproveo tihu revoluciju u slučaju Huana Mate. Strahovlada Žozea Murinja na Old Trafordu se, po svemu sudeći, nastavlja, jer je trener Mančester junajteda rešio da trenira strogoću nad još dvojicom igrača.

Prvi je onaj na čijem je dolasku insistirao. Henrih Mhitarijan. A drugi Džesi Lingard. Obojicu je zamenio posle prvog poluvrmena derbija sa Mančester Sitijem i već danas objavio da ne namerava da ih vodi u Roterdam, gde Crveni đavoli u četvrtak počinju takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope.
Korist koju može da dobije ekipa predstavlja odlučujući faktor prilikom izbora igrača. Na osnovu toga odlučujem kome da dam šansu. Zato, ako me pitate da li će njih dvojica igrati protiv Fajenorda, odgovor je - ne“, precizirao je Murinjo.

Izabrane vesti

Portugalac je izvođenjem Mhitarijana i Lingarda - koga je i ubacio u startnih 11 umesto Mate - pokazao da je nezadovoljan njihovim izdanjem protiv Sitija, jer su dok su njih dvojica bila na terenu ekipa Pepa Gvardiole je i stekla odlučujuću prednost.
Da li treba da ih kaznimo zbog toga? Ne. Samo, moramo da sagledamo sve mogućnosti koje imamo. Naravno, u tom slučaju će igrati drugi fudbaleri“, predočio je Portugalac.

Koga li će sledećeg da precrta?Ovo ne znači da su Jermen i Englez precrtani na duži period.
Nikad ne znate kako će određeni igrač reagovati na činjenicu da ne igra. Pogotovo ako vas ne poznaje dovoljno. A još uvek je rano da kažemo kako jedni druge poznajemo dobro“.

Na kraju je Žoze Murinjo bio prilično direktan objašanjavajući da je pritisak u Mančesteru takav da bi pojedinci s njim morali da nauče da se nose.
Hajde da pričamo, na primer, o Mhitarijanu. Koliko je velikih utakmica odigrao? A i taj dečko, Džesi, koliko puta je u velikim mečevima nešto uradio za svoj tim“, precizirao je trener slavnog kluba.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaHenrik MhitarijanEvropaEngleskadžesi lingard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara