Pantelić: U Zvezdu se nisam vratio zbog Jovića

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.12.18. | 12:31

Da su mu malo više verovali, za godinu dana postao bi najbolji strelac Crvene zvezde i Superlige, priseća se nekadašnji napadač crveno-belih dana kada je završavao karijeru i imao ponudu da se vrati na Marakanu

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i reprezentacije Srbije - Marko Pantelić, dao je intrevju za jedan grčki portal u kom je otkrio kako je po isteku ugovora sa Olimpijakosom mogao da se vrati u Crvenu zvezdu, ali da je odbio poziv najtrofejnijeg srpskog kluba iz jednog zanimljivog razloga. U pitanju je bio Luka Jović
"Imao sam ponudu, to je tačno, ali nisam je prihvatio. Zašto? Nije zbog godina, imao sam 34 i u srpskom prvenstvu mogao još da igram".

Postojalo je, međutim, jedno veliko "ali"...
"U to vreme u Zvezdi je postojao jedan mladi momak. Ime mu je Luka Jović. Rekao sam tada rukovodiocima kluba da ne želim da se vraćam. Ne zato što ne volim dovoljno klub, nemam više volje za igrom ili nešto slično. Jednostavno, mislio sam da je bolje za Zvezdu da ispromoviše mladog, talentovanog igrača. Rekao sam im da neće biti lako u prvih šest meseci, ali da treba da ga istrpe, jer će kasnije moći dobro da ga prodaju. Kazali su mi da mali još nije spreman. Onda je u sezoni 2014/15. Jović postao najmlađi igrač na večitom derbiju protiv Partizana. Imao je 16 godina, devet meseci i 25 dana. Ostavio je iza sebe Dejana Milovanovića. Ubrzo je potpisao za Benfiku. Zvezda je uzela malo novca za njega. Evo sada je jedan od najboljih golgetera Bundeslige. Da su mu malo više verovali, za godinu dana postao bi najbolji strelac Crvene zvezde i srpske lige"

Izabrane vesti

U istom razgovoru za Grke Pantelić se prisetio još nekih zanimljivih detalja iz svoje karijere. Pari Sen Žermen je svakako to bio.
"Kada sam došao u PSŽ taj klub je živeo svoje zlatno doba. Spadali su u najjače timove u Evropi. U to vreme samo 22 igrača mogla su da imaju ugovore. Bio sam 22. Pored mene asovi kao Rai, Leonardo... A ja 18 godina. Tada su baš prodali Nikolasa Anelku Arsenalu. Navijači su me voleli, imao sam otvorena vrata gde god bih se pojavio, ali malo sam igrao. Došlo je do promene trenera. Imao sam ponude, odlučio da ostanem u Gradu svetslosti. Posle jednih priprema gde sam bio dobar naljutio sam se. Ponovo samo klupa. I rekao sam, ako ne mogu da igram - idem. Sve sam tada napustio. Sada znam da je to bio pogrešan potez"

Pantelić kao jedan od najlepših perioda u karijeri pamti vreme provedeno na pozajmici u Lozani...
"Predsednik me pozvao i zamolio da dođem, trebalo im je pojačanje u borbi za titulu. Osvojili smo i kup. Prvih sedam utakmica pet pobeda i dva remija, moji golovi. U poslednjoj utakmici sezone izgubili smo prvenstvo. Bilo je to sedam sjajnih meseci u Švajcarskoj". 

Posle odličnih igara u dresu Lozane Marko Pantelić napravio je ključnu grešku u svojoj karijeri, zbog koje će napraviti trogodišnju pauzu.
"Otišao sam u Španiju bez iskustva. Selta je tada imala strašan tim sa Makeleleom, Salgadom, Karpinom... Tek kada sam došao shvatio sam da imaju 13 stranaca. A  može da igra samo šest. Bio sam vrlo uznemiren. To je bila pogrešna odluka, morao sam bolje da se informišem. Moji agenti takođe. Jer mogao sam utom trenutku da biram: Nemačka, Italija... Gde god sam hteo. Taj loš potez jedan od glavnih razloga što ću napraviti veliku pauzu".  

Šturm kod Osima, pa Iverdon. Pozajmice. Nije išlo. I Pantelić je digao ruke od svega.
"Bio sam jako lud kada sam imao 21. Poludeo sam od svega. Od agenata, klubova, trenera... Svega. Uvek sam nailazio na trenere koji traže iskusne igrače, a ja mlad. Uvek neki problem. Mnogo toga se desilo što me je nateralo da ostavim fudbal". 

Te tri godine, tvrdi Marko, ni za šta na svetu ne bi menjao...
"Vratio sam se u Beograd i živeo. Potrošio jesam previše vremena, ali ako me pitate da li bih nešto promenio - ne bih ništa, verujte", zaključio je Pantelić s osmehom. 

Sve posle toga jako dobro je poznato. Preko Obilića i Smedereva do dresa Crvene zvezde, pa opet međ oblake. Najplodniji dani u Berlinu, Amsterdamu i naposletku u Olimpijakosu. 

Foto: MN Press


tagovi

Marko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara