"Nikola Đurđić"
"Nikola Đurđić"

Partizan ga skida s plate: Nikola, nemoj da se uvrediš, ali mnogo zarađuješ

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.16. | 10:23

„Tražimo mu klub“, pojasnio je Ivica Iliev, sportski direktor crno-belih

Nikola ĐurđićKad je dolazio, plan je bio da pravi razliku u Evropi. Posle šest meseci ispostavilo se da ne donosi prevagu ni u Superligi. Dve asistencije i samo jedan gol preskroman su učinak fudbalera zavidne biografije i zato će se Partizan ove zime izvesno rastati sa Nikolom Đurđićem.

Štaviše, sami crno-beli su se ponudili da nekadašnjem mladom i potencijalnom A reprezentativcu pronađu klub. Između ostalog i kako bi rasteretili klupski budžet, jer 30-godišnji centarfor, nezvanično, zarađuje 280.000 evra na godišnjem nivou.
Žao mi je što je situacija sa Nikolom takva, imao je predispozicije za dobru sezonu. Ne zaboravite da je dao skoro stotinu golova pre dolaska kod nas, bio jedan od najboljih igrača u Švedskoj, pravi je atleta. Period prilagođavanja nije dobro prošao, možda je došao u nezgodnom trenutku, kad je ekipa bila u krizi i to ga je eventualno sputalo. Trener Nikolić je verovao u njega, davao mu šansu, ali... Tražimo mu klub, ako ga nađemo, realizovaćemo transfer“, pojasnio je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana u izjavi za novosadski Dnevnik.

Izabrane vesti

--->>> Potvrđeno za Vujadinovića! Partizan ima opciju i za zadnjeg veznog, dvojica napadača možda na dvojnoj
--->>> Prelazni rok u Partizanu: Petorica mogu da idu, najbolja zarada na Mihajloviću
--->>> Zaboravljeni Đurđić: Najgorih šest meseci u karijeri!

Imajući u vidu činjenicu da je igrao u Švedskoj, Norveškoj i Nemačkoj i svugde bio efikasan, prirodno je što je letošnji dolazak Nikole Đurđića u Partizan odjeknuo, međutim, činjenica da se nije snašao u Humskoj 1 je poražavajuća i za njega i za klub koji ga je platio oko 400.000 evra Augzburgu.
Mi da smo u prilici da dovodimo najbolje napadače sveta, odmah bismo ih doveli. Ovako, otvorili smo se onoliko koliko smo mogli. Bili smo ubeđeni da smo napravili dobar posao i pored toga, ali realnost nas je demantovala. Ne želim da se Nikola uvredi, ja ga i dalje cenim kao igrača, ali mi nemamo taj luksuz da preplaćujemo igrače. On ima visoka primanja i mi zbog toga moramo da reagujemo“.

Iliev i ĐurđićU prilog izvesnom rastanku s Đurđićem ide i realizovani dolazak Leandra Tavambe, ali i činjenica da se u finišu jeseni raspucao Uroš Đurđević, a njih dvojica su projektovani u tandem špiceva za prolaćnu sezonu.
Doveli smo još jednog napadača, dobro smo popunjeni na toj poziciji i nisam siguran koliko bi on dobijao šansu. Ali hajde da sačekamo da vidimo šta će biti. Možda predstojeće pripreme donesu nešto novo i za njega i za nas, pa da se sve promeni“, dopunio je za Dnevnik Ivica Iliev.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ivica IlievNikola ĐurđićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara