"Šaponjić i Kojić"
"Šaponjić i Kojić"

Partizan na Rad sa Petrovićem, ali bez Lukača: Da li, konačno, i sa dvojicom napadača?

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.03.15. | 12:27

„Nije najbitniji, ali je svako važan trenutak u sezoni“, kaže trener Marko Nikolić pred duel sa Građevinarima

Šaponjić i KojićNajbolji tim sezone protiv najboljeg tima proleća. Derbi 19. runde Superlige igra se u Humskoj ulici, gde će prvoplasirani Partizan ugostiti Rad, jedinu ekipu koja u početka tri kola nastavka prvenstva ima maksimalan učinak.

Osim što kaže da su pojedinci nervozni što su crno-bli lideri, šef struke Marko Nikolić kaže da se nada osvajanju tri boda.
Partizanove ambicije su najveće moguće. Igramo kući i tražićemo put do nova tri boda. Nije najbitniji, ali je svako važan trenutak u sezoni i zato moramo svi zajedno da pokažemo reakciju, u smislu zajedništva i borbe za loptu u svakoj sekundi. Kad smo takvi onda pobeda nije daleko, bez obzira ko nam je rival“, rekao je Nikolić, kome je u sredu istekla tromesečna supsenzija, pa će se prvi put ovog proleća naći na klupi.

Izabrane vesti

Strateg Partizana potvrdio je da se Predrag Luka oporavio od povrede, ali je pitanje hoće li dobiti priliku da igra protiv bivšeg kluba. Prema njegovim rečima neizvestan je samo Milan Lukač, ali deluje logičnije da treću uzastopnu utakmicu brani Živko Živković, dok je jedna sigurna promena biti na levom beku, pošto suspendovanog Vladimira Volkova menja Nemanja Petrović.
U goste nam dolazi dobra ekipa, rezultatski najuspešnija ovog proleća, koja nije drastično menjala jesenji sastav, ima kontinuitet u igračkom i trenerskom smislu i biće rasterećena u Humskoj. Utakmica bi trebalo da pokaže hoće li se Rad opredeliti da igra fudbal, što je zaštitni znak ekipa Milana Milanovića ili će se, kao najveći broj timova na Topčiderskom brdu, zatvoriti i čekati šansu iz kontranapada. Spremni smo za obe varijante, a najviše bi nam odgovaralo da Partizan ponovi drugo poluvreme izdanja protiv niškog Radničkog i 60 minuta kvalitetne igre protiv Donjeg Srema. Uz dobar ambijent na stadionu fokus je na nama i protivnici onda misle o našoj igri“.

Partizan još nijednu utakmicu ovog proleća nije počeo sa dva klasična napadača, Nemanjom Kojićem i Ivanom Šaponjićem, pa je pitanje može li to da se promeni.
Igrali smo već u Novom Sadu u formaciji 4-4-2 u promenjenoj formaciji, a polivalentnost igrača nam omogućava da tokom utakmice igramo različite varijante. Što se tiče Kojića, pretpostavljam da mu znače golovi sa Karađorđa, ali je napadači od njih „žive“, tad se najbolje osećaju. Nemanja je skinuo teret s leđa, ali samo za jednu utakmicu, od njega očekujemo da nastavi dalje u istom ritmu“, dodao je Marko Nikolić.

Ulaznice za derbi susret 19. kola Superlige mogu se kupiti u subotu od deset časova na blagajnama stadiona Partizana po ceni od 200 dinara za južnu i 400 dinara za istočnu ili zapadnu tribinu, dok mesta u ložama koštaju 2.000 dinara.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja PetrovićNemanja KojićMilan LukačMarko NikolićIvan Šaponjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara