""
""

Partizan ne mora da brine - Evroliga demantovala moguće kazne

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.16. | 21:15

“Tokom današnjeg sastanka se čak nije ni diskutovalo o mogućnosti da se trajno zabrani učešče klubovima koji su odlučili da ne igraju u Evrokupu“, objavio je specijalizovani sajt Sportando

Veliki pažnju evropske košarkaške javnosti izazvao je danas sastanak čelnika Evroliga i predstavnika klubova oko konačnog formata takmičenja u Evrokupu. Pojavile su se različite, doduše nezvanične informacije, oko odluka koje je doneo upravni odbor Evrokupa na tom skupu.

Izabrane vesti

LITVANCI TVRDE: EVROLIGA I EVROKUP IPAK ZATVARAJU VRATA PARTIZANU?

Ipak, poslednja, a biće da je i konačna glasi, da Evroliga nije donela nikakvu odluku o “zatvaranju vrata“ klubovima poput Partizana, atinskog AEK-a, poljske Zelene Gore i italijanskog Dinamo Sasarija zbog njihovog odustajanja od Evrokupa i nastupa u FIBA Ligi šampiona.

Pojedini litvanski mediji objavili su da će Đordi Bertomeu kazniti pomenute klubove zbog prelaska kod FIBA tako što oni u budućnosti, ako promene stav, neće moći da igraju ni Evroligu, ni Evrokup.

PARTIZAN PLAĆA KAZNU OD 2.000.000 EVRA AKO ODUSTANE OD LIGE ŠAMPIONA?

Ipak, specijalizovani sajtovi Sportando i Eurohups su večeras objavili demanti ove informacije.
“Tokom današnjeg sastanka se čak nije ni diskutovalo o mogućnosti da se trajno zabrani učešče klubovima koji su odlučili da ne igraju u Evrokupu“, objavio je Sportando.

Na sličan način je i Eurohups preneo informaciju dobijenu od svojih izvora iz Evrolige.
“Uprkos različitim informacijama koje su objavljene u toku dana, Evroliga nije zatvorila vrata nijednom klubu u budućnosti, niti je odlučila da suspenduje bilo koga iz tog takmičenja, niti iz Evrokupa“.

TODORIĆ: LIGA ŠAMPIONA JE NAJBOLJI IZBOR ZA PARTIZAN

U svakom slučaju, umesto pomenutih timova naći će se četiri nove ekipe koje će se u sezoni pred nama takmičiti u Evrokupu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanKK Zelena GoraFIBA Liga šampionaEvroligaEvrokupDinamo SasariAEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara