Partizan neka ne brine, Irtiš je u ozbiljnom kanalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.07.18. | 10:11

Očekuje se pobeda Kairata na domaćem terenu

Antonio Rukavina je prekjuče potpisao za Astanu, predstavljen je kao kapitalno pojačanje za Ligu šampiona, ali novi tim srpskog reprezentativca kiksnuo je na premijeri 17. kola Premijer lige protiv Tobola. Astanu u sledeću sredu očekuje kvalifikacioni meč za elitno evropsko takmičenje sa Sutjeskom, pa nije isključeno da su fudbaleri kazahstanskog prvaka glavama već bili u tom meču, jer u svakom slučaju nemaju ravnopravnog takmaca u svojoj zemlji. Pritom su morali da pređu oko 600 kilometara, te je verovatno i umor učinio svoje.

A mi nastavljamo za tamošnjim fudbalom... Partizan bi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv pljevaljskog Rudara trebalo da ima lak posao, a ništa teža misija ga neće čekati ni u drugom kolu. Potencijalni rival Irtiš - kojeg pre toga čekaju utakmice sa Trakaijem - igra očajno u kazahstanskom prvenstvu i zaista nema razlog za strepnju među crno-belima...

Izabrane vesti

Jednostavno je, Irtiš flertuje sa opasnom zonom, ima samo bod više u odnosu na očajni Šahtjor Karagandi, vezao je tri poraza, a ni danas mu se ne piše dobro, pošto danas gostuje Kairatu koji je pre tri godine izbacio Crvenu zvezdu iz kvalifkacija za Ligu Evrope. Astana je dimenzija za sebe u Kazahstanu, ali Kairat je odmah ispod. Ozbiljan je to tim. Osvojili su 38 bodova nakon 16 kola, drugi su najbolji domaćini u ligi, Irtiš spada među lošije goste, tako da je tu manje-više sve jasno. Irtiš nije slavio u gostima Kairatu od četvrtog aprila 2011. godine!

Zanimljivo, boje Kairata brane Andrej Aršavin i nekadašnji štoper Partizana Sedrik Gogua, a tu je i Hrvat Ivo Ilićević. Ipak, najbolji strelci Kairata su neki drugi, manje poznati igrači i zahvaljujući njihovim golovima Kairat je tu gde jeste. Inače, tim iz Almatija sledećeg četvrtka gostuje nejakom Engordaniju iz Andore u kvalifkacijama za Ligu Evrope. Za Irtiš igraju Gbolahan Salami i srpski internacionalac Miloš Stamenković.

Dakle, nema ovde mnogo dileme. Kec ko vrata.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 15:00 4243 KAZ 1 Kairat Almaty - Irtysh Pavlodar ki 1 1,40
Ukupna kvota1,40

KAZAHSTAN 1 - 17. KOLO:

Četvrtak

Tobol - Astana 0:0

Ordabasi - Kajzar 1:2 (1:0)

Petak

Subota

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Foto: Shutterstock


tagovi

KairatIrtiš PavlodarKazahstan 1Kazahstan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara