""
""

Partizan pao u Skoplju, plasman na Fajnal-for opet doveden u pitanje

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.03.13. | 21:07

Crno-beli nisu uspeli da ostvare trijumf u dvorani Boris Trajkovski, iako su imali pet poena prednosti tokom poslednje deonice, a odlazak na završni turnir sada će morati da se ostvari težim putem - 66:64

Košarkaši Budućnosti VOLI i kragujevačkog Radničkog slave pobedu MZT Aerodrom! Igrači iz Skolja savladali su Partizan mt:s u dvorani Boris Trajkovski pred oko 7.000 vatrenih navijača sa 66:64.

Izabrane vesti

Iako MZT ovaj trijumf ništa ne znači, izabranici Aleša Pipana imali su obavezu prema velikom broju domaćih navijača da ostvare trijumf nad Partizanom, što se na kraju i dogodilo.

Ovim porazom puleni Duška Vujoševića zakomplikovali su put do Fajnal-fora, jer će u poslednjem kolu morati da savladaju Solnok u Pioniru kako bi na kraju bili četvrti, a sreću u nesreći predstavlja činjenica da je Budućnost VOLI izgubio od Crvene zvezde Telekom sa 79:63. U slučaju poraza Radničkog od Zvezde u poslednjem kolu, Partizan bi pobedom mogao i do trećeg mesta, jer bi u slučaju da se napravi krug od tri ekipe Partizan imao najbolji skor.

Domaćin je utakmicu otvorio trojkama Damjana Stojanovskog i Čekovskog, dok su crno-beli preko Muslija i Milosavljevića držali korak tokom uvodnih minuta. Do polovine četvrtine MZT je, nošen glasnom podrškom navijača, preko Čekovskog i Dejvisa stekao prednost od sedam poena, pri rezultatu 11:4.

Međutim, onda je usledio period igre u kojem su gosti iskoristili nekoliko vezanih promašaja i izgubljenih lopti domaćina, da bi preko Bertansa i Milosavljevića smanjili prednost.

Na prvi mali odmor se otišlo pri rezultatu 19:17, zahvaljujući bacanjima Otaševića pred sam kraj četvrtine. Kod domaćina Čekovski je ubacio 7 poena, Otašević je dodao 4, a po 3 Stojanovski i Dejvis, dok su kod crno-belih po 4 poena ubacili Gordon, Gagić i Milosavljević, dok je Bertans dodao 3.

Polovinom druge četvrtine usledio je prekid zbog problema sa semaforom, ali je posle kraće pauze meč nastavljen, i to efektnim zakucavanjem kapitena Vladimira Lučića, kojim je Partizan stigao da minus dva, 26:24.

Usledio je period igre u kojem je viđena izjednačena igra oba tima, domaćin je imao minimalnu prednost tokom većeg dela, iako su gosti iz Beograda imali čak 12 izgubljenih lopti u prvih 20 minuta, MZT je imao veoma loš procenat šuta (6/16 za dva, 4/13 za tri), što je Vujoševićeve bebe držalo u igri. Lovernj, Vesterman i Gordon su sa pet vezanih bacanja izjednačili rezultat, a minut pre kraja crno-beli su imali priliku da prvi put povedu na meču, međutim, Milutinov je bio neprecizan.

Ipak, u poslednjim sekundama prvog poluvremena Lučić je iskoristio asistenciju Vestermana i lepim zakucavanjem doneo prvu prednost Partizana. Na velikom odmoru rezultat je bio 31:30 za Beograđane, što je samo potvrda loše igre u napadu oba tima, kao i loš procenat šuta.

Kod domaćina Čekovski je ubacio 10 poena, uz 4 skoka, Damjan Stojanovski je dodao 7. Kod Partizana mt:s Gordon je postigao 8 poena, uz čak 7 skokova, dok su Gagić, Milosavljević i Lučić dodali po 4.

Dru GordonMZT je početkom drugog poluvremena napravio seriju 9:0 i imao najveću prednost na utakmici, a niz je prekinuo Bogdanović trojkom, a interesantno je da su to bili prvi poeni gostiju posle prvih tri i po minuta igre.

Ipak, kao i u prvom poluvremenu, usledio je period nonšalantne igre domaćina, a to su iskoristili crno-beli, koji su preko Gagića, Gordona i Bogdanovića uspeli potpuno da anuliraju prednost i vrate se u igru, a na kraju četvrtine MZT je vodio sa dva poena, 49:47.

Već minut i po pre kraja poslednje deonice Partizan se našao u problemu, jer je Leo Vesterman dobio petu ličnu grešku. Ipak, to nije predstavljalo problem za Beograđane, koji su zaigrali silovito i stigli do sedam poena prednosti na šest i po minuta pre kraja utakmice, a najzaslužniji su bili Bertans, Gagić, Lovernj i Gordon.

Ipak, utakmica je ušla u neizvesnu završnicu, u kojoj se malo bolje snašao domaćin, koji je na minut pre kraja imao tri poena prednosti, zahvaljujući raspoloženom Čehovskom!

U poslednjih 60 sekundi viđena je penal završnica, a prvi na liniju bacanja stao je Lučić, koji je imao polovičan učinak, i rezultat je na deset sekundi bio 64:64.

U sledećem napadu Čekovski je imao dva bacanja, i takođe je ubacio samo drugo, a na šest sekundi do kraja Skoplje je imalo pola koša prednosti.

Partizan je preko Bertansa imao priliku da dođe do pobede, međutim sviran je faul u napadu, i na kraju rezultat je bio 66:64.

Sve u svemu, treba zaključiti da je Partizan imao znatno bolji skok Partizana (24 defanzivnih i 18 ofanzivnih), u odnosu na 18 defanzivnih i 7 ofanzivnih domaćina, ali je MZT na kraju uspeo da oteža posao gostima iz Beograda.

 

MZT SKOPLJE – PARTIZAN MT:S 66:64 (19:17, 11:14, 19:16, 17:17)

MZT SKOPLJE: O. Stojanovski, D. Stojanovski 11, Gečevski 6, Nikolovski 4, Čekovski 21 (9sk), Nikolić, Otašević 13, Markovski, Bakić 2, Dejvis 7, Bogojev 2

PARTIZAN MT:S: Lovernj 4, Milutinov, Vesterman 3, Gordić 7, Lučić 5, Milosavljević 4, Bogdanović 5, Gagić 10, Musli 2, Čakarević, Gordon 18 (14sk), Bertans 6

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dru GordonDuško VujoševićEvropaJadranska ligaMakedonijaMZTFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara