""
""

Partizan prodaje dvojicu stranaca: Dolaze dvojica u napadu i jedan u veznom redu! Plus ozbiljan štoper

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.16. | 13:58

Tako kaže Ivica Iliev, sportski direktor crno-belih

Četvorica došla, jedan otišao. To je dosadašnji bilans prelaznog roka u Partizanu, međutim, kako je počelo, a i sudeći prema najavama, u Humskoj 1 tek sledi uzbudljivo leto. Posle Saše Marjanovića, Petra Đuričkovića i Nemanje Miletića, crno-beli su angažovanjem Milana Radina završili veći deo posla kad je reč o novajlijama iz Superlige, pa ća naredni dolasci da budu iz - inostranstva.

Potvrđuje to i Ivica Iliev, sportski direktor ovdašnjeg osvajača kupa, uveravajući da je u završnim pregovorima sa trojicom igrača stranih pasoša. Što je još bitnije, svi igraju u ofanzivnom delu tima.
Poslali smo ponudu za “desetku” o kojoj sam pričao minulih dana. Čekamo odgovor. Spreman sam da sve učinim da tog igrača dovedem u Partizan. Možda nikad ovolike napore nismo uložili za angažman jednog igrača, a ovaj bi doveo dosta publike na naš stadion”, rekao je Iliev, zadržavajući pravo da ne otkriva njegov identitet, uz napomenu da nije reč o Južnoafrikancu Sibusisu Vilakaziju.

Izabrane vesti

Promena će biti i u špicu.
“Radimo i na dovođenju dve “devetke”. Pregovori su u završnoj fazi. Lome se koplja oko detalja, ali nekad su i sitnice velike. Tražimo vanserijske igrače, a ne možemo mnogo da ih platimo. Ako su pare jedino merilo onda se slažem da ne možemo nijednog od ovih da dovedemo. Opet, smatram da je grb Partizana vredniji od novca”.

Paralelno sa dovođenjem, moraće čelnici Partizana da rade i na prodaji igrača. Pogotovo što ne bi bilo baš zgodno da nagomilaju veliki broj stranaca. Iliev kaže da motri na tu činjenicu.
“U fazi smo raskida ugovora sa Ismailom Bekom Fofanom, pa bi nam u tom slučaju ostali Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua, Everton Luiz i Valeri Božinov. Možda će od njih dvojica da se prodaju, samim tim biće prostiora za dovođenje stranaca. Dvojice ili trojice”.

Najbliži izlaznim vratima je Valeri Božinov, jer crno-beli pokušavaju da naplate činjenicu da je postigao 18 superligaških golova, dok bi u inostranstvo mogao i drugi Bugarin, Ivan Bandalovski, u slučaju dobre ponude. To bi onda stvorilo potrebu za dovođenjem  još jednog desnog beka, al ii štopera, s obzirom na izvestan rastanak sa Markom Jovanovićem.
“Moramo da dovedemo ozbiljnog štopera za Evropu. Radimo na tome”, završio je Iliev.

Podsetimo, Živko Živković je zasad jedini fudbaler koji je napustio Partizan. Ugovor je istekao Andriji Živkoviću, Ivan Tomić je precrtao Marka Jovanovića, u klubu su procenili da je sad parvo vreme za prodaju Darka Brašanca, dok je izvesno da će novu sredinu potražiti još Aleksandar Subić, Lazar Ćirković, Ivan Petrović, verovatno i Marko Jevtović…

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaSedrik GoguaFK PartizanIvica IlievIvan BandalovskiIsmail Beko FofanaEverton Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara