"Radost fudbalera Partizana"
"Radost fudbalera Partizana"

Partizan šampion! Jojić ugasio očajnu Zvezdu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.13. | 21:30

Crno-beli minimalcem od 1:0 pobegli na plus pet i praktično osigurali izjednačenje sa večitim rivalom po broju osvojenih titula

 

Radost fudbalera PartizanaBombastične izjave crveno-belih nisu pretočene u delo, pošto je u 144. derbiju Partizan potvrdio dominaciju u srpskom fudbalu i praktično osigurao šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije. U 28. kolu Superlige 1:0 (0:0) za gotovo izvesno poravnanje kluba iz Humske sa večitim rivalom po broju osvojenih pehara u nacionalnom prvenstvu.

Izabrane vesti

Jedini gol na meču pao je u 90. minutu kada je projektil rezereviste Miloša Jojića iz slobodnog udarca uzdrmao prečku, a potom se od Bobana Bajkovića, ponovo najboljeg igrača očajne Zvezde, odbio u mrežu gostiju.

Od Crvene zvezde, uzletele posle niza od osam uzastopnih pobeda, gotovo ništa – samo solo akcija Filipa Kasalice, koji je u 17. minutu otresao Predraga Luke i sa skoro 30 metara uzdrmao prečku iza leđa statičnog Vladimira Stojkovića.

Sve posle toga bilo je oslikano crno-belom bojom, pa je samo Boban Bajković zaslužan za to što Partizan još ranije nije zatresao mrežu Zvezde.

Prvi je u 22. minutu zapretio Aleksandar Mitrović, koji je posle Zvezdine greške sa polovine terena vukao loptu, bio sa Lazarom Markovićem na "2na1" protiv Uroša Spajića, ali je mladi štoper uspeo da ih zbuni. Mitrović je dva puta zalomio loptu, ali je šutirao pored gola. Isti igrač je u glavnoj roli bio i u samom finišu prvog dela igre kada je posle centaršuta sa desne strane bio najviši u skoku, ali je Bajković vrhovima prstiju loptu izbio u korner.

Duel Mikića i MitrovićaI dok je u prvom poluvremenu Zvezda još i uspevala da borbenošću parira Partizanu u nastavku je ekipa čini se previše opreznog Rikarda Sa Pinta potpuno potonula. U drugom delu igre je, naime, igrao samo jedan tim, a on se zove Partizan.

Na stranu navijačka sklonost, četa Vuka Rašovića je večeras pokazala da je zaslužila da se i posle 30. kola nađe na čelu tabele. Bez Darka Lazovića, koji je zbog povrede kolena morao van igre već u 15. minutu, Zvezda nije mogla ni da priđe golu Vladimira Stojkovića.

Da će titula ostati u Humskoj nagovestio je već u 56. minutu Mitrović, koji je još jednom probao glavom (posle previše lakog solo prodora Lazara Markovića pored statičnih Nikole Petkovića i Luisa Garida), ali je bio za malo neprecizan.

U 61. minutu Bajković je demonstrirao koliko brze reflekse ima pošto je posle centaršuta Saše Markovića i ne baš najsretnije reakcije Abiole Daude (koji je kao i Luis Garido večeras bio daleko ispod očekivanog nivoa) zaustavio pokušaj Mitrovića sa peterca. Bajković se istakao i u 73. minutu kada je posle duplog pasa Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića zaustavio šut ovog prvog sa pet metara, iako dosta iskosa.

I sve to vreme Zvezda je samo statirala na terenu. Bez ideje kako da niz od osam uzastopnih pobeda kruniše tamo gde je morala. Tamo gde bi zaista pokazala da je šampionski kalibar.

Ovako, ostala su još dva kola u kojima pristalice Zvezde mogu samo da se uzdaju u čudo i slabašnu mogućnost da crno-beli protiv Smedereva i Spartaka ispuste pehar iz ruku. Malo verovatno. 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA  1:0 (0:0)
/Jojić 90/

Stadion: Partizana;
Gledalaca: Oko 30.000;
Sudija: Milorad Mažić;

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miljković, Pajović, Ivanov, Volkov  (od 88’ Lazevski)– Smiljanić, S. Marković – Luka (od 70’ Jojić), Ilić, L. Marković – Mitrović;

Crvena zvezda (4-4-1-1): Bajković – Vešović, Mikić (od 76’ Maksimović), Spajić, Petković – Garido (od 70’ Milunović), Milivojević, Milijaš, Kadu – Lazović (od 15’ Dauda) – Kasalica.

(FOTO: Star Sport, mozzartsport.com)


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaMiloš JojićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara