"Momčilo Vukotić na komemorativnoj sednici"
"Momčilo Vukotić na komemorativnoj sednici"

Partizan se oprostio od Blagoja Paunovića: Otišao je čovek koji je igrao fudbal ispred svog vremena

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.12.14. | 13:38

Zadivljujući broj legendi ovdašnjeg fudbala odao poslednju počast vanvremenskom asu crno-belih

Momčilo Vukotić na komemorativnoj sedniciDonedavno smo govorili „do viđenja, vidimo se“, a sad „zbogom“.

Na ovaj način se od Blagoja Paunovića oprostio njegov nekadašnji saigrač u klubu i reprezentaciji Jugoslavije Ivan Ćurković, isprativši na večni počinak legendarnog Paćka. Na komemorativnoj sednici povodom smrti legendarnog Partizanovog štopera bivši golman i kasniji predsednik kluba iz Humske 1 je biranim rečma govorio o njegovim fudbalskim, ali i ljudskim kvalitetima koji su čuvenu „peticu“ crno-belih uzdigli na pijadestal neprolaznih vrednosti.
Otišao je još jedan velikan našeg fudbala. Bio je fudbaler u rangu Velibora Vasovića i Branka Rašovića (čuveni tandem centralnih defanzivaca iz generacije Partizanovih beba koja je 1966. igrala finale Kupa šampiona sa Realom, prim, au). Neka porodici pokojnog Blagoja bude uteha, što bol i tugu za njim delimo svi mi ovde prisutni, kao i mnogobrojni ljubitelji fudbala i sportisti. Svi zajedno smo znali smo da cenimo i poštujemo Paunovo fudbalsko znanje, borbenost, viteški duh i ljubav prema dresovima Partizana i reprezentacije“,  izgovorio je Ćurković.

Izabrane vesti

Minut ćutanjaNa komemorativnom skupu organizovanom u Skupštini grada Beograda, od Blagoja Paunovića oprostilo se na desetine bivših asova Partizana, među kojima su bili Branko Rašović, Vladica Kovačević, Mustafa Hasanagić, Marko ValokMilutin Šoškić, Dragan Ćirić, Ivan Tomić, Gordan Petrić, Zoran Mirković, Albert Nađ ...

Džajić u razgovoru sa Mirkovićem i Tomićem Zatim, čuveni treneri i funkcioneri poput Ljubiše Tumbakovića, Nenada Bjekovića i Žarka Začevića. Paćku su počast odali i njegovi rivali iz Crvene zvezde Dragan Džajić, Vladimir Petropvić Pižon, Jovan Aćimović, Zoran Filipović, dok su Fudbalski savez Srbije predstavljali Zoran Laković, Savo Milošević, ali i nekadašnji selektor Ilija Petković.
Iako je bio krhe građe, njegova brzina, skok igra i inteligencija činili su ga dominantnim u odnosu na protivnike. Igrao je fudbal ispred svog vremena, nije pravio faulova, a bio je gospodar situacije, igrač koga si odmah mogao da zapaziš na terenu. Fudbalu je davao celog sebe, a za uzvrat dobijao manje nego što je davao. U našim srcima ostala je velika tuga i praznina, jer se pre svega radilo o sjajnom čoveku, koji je meni značajno pomogao prilikom ulaska u prvi tim. Bio je častan, otvoren, iskren, istinoljubiv, čak i drčan u odbrani svojih načela“, izgovorio je Vukotić.

Bjeković i  Veljko PaunovićPoslednji pozdrav Paunu uputio je njegov sin Veljko, sadašnji selektor omladinske reprezentacije Srbije.
Mi, tvoji sinovi, nismo imali priliku da te gledamo na terenu, ali si nam od prvog dana bio fudbalski učitelj, a to što si fudbal uneo u našu porodicu za nas predstavlja veliku privilegiju i obavezu. Želim da se zahvalim svim saigračima, ljubiteljima fudbala, rođacima, prijateljima i poštovaocima mog oca, što prisustvuju poslednjem ispraćaju legendarne „petice“ Partizana i reprezentacije Jugoslavije. Dragi tata, počivaj u miru“, rekao je Veljko Paunović.

Veljko PaunovićBlagoje Paunović je za Partizan odigrao 514 utakmica i dao pet golova, dres reprezentacije oblačio je 39 puta i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje drugog mesta na Prvenstvu Evrope u Rimu.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Blagoje PaunovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara