PARTIZAN - TIM ZA DERBI: Pavlović štoper, veza kao protiv Šahtjora, nema Bambija

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.19. | 08:00

Mirković odredio startere za gostovanje na Marakani

U odbrani i iskustvo i mladost, na sredini samo iskustvo, a u napadu klasika. Tako izleda skica za portret Partizanovog tima koji će u subotu (18.00, TV Arenasport 1, O2) pokušati da pobedom na Marakani „zakuva“ prvenstvo Srbije.

Glavnu dilemu u delu javnosti naklonjenoj crno-belima, ko će odmeniti operisanog Svetozara Markovića, Zoran Mirković je rešio tako što je prepisao poslednju četvorku sa minulog superligaškog meča protiv novosadskog Proletera. U korist Strahinje Palovića, koji posle samo 90 minuta seniorskog fudbala, debituje i u večitom derbiju. Neko će reći da je to rizičan potez, međutim, velike utakmice, sa duel sa crveno-belima spada u tu kategoriju, rađaju i velike igrače, pa ako je popularni Kalaba stvarno materijal za velika dela, eto prilike da se potvrdi na meču koji netremice gledaju i Srbi i stranci.

Izabrane vesti

Činjenica da će Pavlović biti starter znači i da nema pomeranja Nemanje R. Miletića sa njegove, sad već standardne, pozicije desnog beka, na kojoj se profilisao baš otkako je Bata seo na klupu. Preostala dva mesta u odbrani, ispred nepikosnovenog golmana Vladimira Stojkovića, takođe, nisu bili sporna, a popuniće ih Španac Mark Valijente (s tim što će kao i pre šest dana igrati desnog štopera, kako bi Pavlović mogao da dejstvuje levom nogom), dok će drugu aut-liniju pokrivati Nemanja G. Miletić.

Ako se ovakav izbor u odbrani mogao pretpostaviti, onda je malo ko mogao da očekuje vezu bez Zorana Bambija Tošića. Kako sad stvari stoje, izgleda da će i ovaj derbi, baš kao i onaj u maju prošle godine, nekadašnji reprezentativac početi na klupi, iako je veliki broj Grobara očekivao da iskustvom, znanjem, prekidima, probije odbranu rivala. No, navijačke želje nekad u istoj ravni sa stavovima struke, možda i zbog toga što su se Mirković i njegovi saradnici vodili najjačom proverom tokom pripremnog perioda, protiv ukrajinskog Šahtjora. Tad su malo ispred tandema zadnjih veznih Saša ZdjelarAleksandar Šćekić (bili odlični i na prvom derbiju), dejstvovali Nebojša Kosović i Goran Zakarić i taj kvarter će u subotu veče pokušati da dobije bitku sa veznim redom lidera na tabeli.

Jedina razlika u odnosu na duel sa Rudarima jeste što je tad igrao mladi Filip Stevanović, međutim, kako mu je tek 16 godina, procenjeno je da je za njega rano da igra utakmicu ovakvog značaja. Drugi razlog leži u činjenici da tad Mirković nije mogao da računa na Rikarda Gomeša, sad je prvi špic ekipe oporavljen i spreman, a kako se u međuvremenu raspucao i Nemanja Nikolić, greh bi bio razdvojiti ih u meču u kome je gostima potrebna pobeda.

Osim što će imati zadatak da isključi iz igre najkreativnijeg pojedinca Zvezde, Marka Marina, vezni red Partizana imaće obavezu da gurne koju kvalitetnu loptu baš za Nikolića, koji bi trebalo da bude neka vrsta kreatora ili Rikarda Gomeša, motivisanog da nastavi seriju pogodaka stranaca za Parni valjak u večitim derbijima.

A, evo kako ste vi glasali u MOZZART-ovoj anketi: Stojković – N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantić, Zakarić, Tošić – Nikolić, Rikardo.

GRAFIKA: MOZZART Sport/Nenad Jovanović


tagovi

FK Partizan159. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara