""
""

Partizan u Ivanjici: Miletić starter, Nikolić promoviše novi tandem špiceva

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.08.16. | 12:08

Nikola Milenković menja Goguu u odbrani, crno-beli nikad nisu dali više od dva gola Javoru u gostima

U Ivanjici uvek muka – u Ivanjici i pobeda Partizana.

Izabrane vesti

Bar tako kaže prošlost.

Vijugav, dosadan, naporan, skoro četvoročasovni put od Beograda zna da iscrpi fudbalere, međutim, kad je rezultat u pitanju nekako, doduše često uz probleme, pronalazili su crno-beli način da savladaju Javor.

Gostovanje pod Golijom (18.30, TV Arenasport 1) biće im deveto otkako se današnji domaćin plasirao u elitni rang našeg fudbala, a koliko je opasan rival svedoči podatak da mu nijednom iz dosadašnjih pokušaja favorit nije dao više od dva gola.

Kvota na pobedu crno-belih u Ivanjici iznosi 1,70, a na trijumf Javora je 4,90. Pogledajte OVDE ostale kvote za duel kraj Moravice.

Redom: pobede Partizana 1:0, 2:1, 1:0, pa dva remija po 1:1, zatim slavlje crno-belih 2:0, dvaput po 1:0 i proletos 2:1.
"Sigurno neće biti goleada, ali idemo na pobedu, da se dignemo“, obećava Nikola Đurđić, napadač Parnog valjka, koji u četvrtom kolu Superlige traži prvi trijumf od početka sezone. „Ljudi trenutno nemaju poverenje u našu ekipu i u individualce, s razlogom su razočarani, a ja nisam od onih koji će da pognu glavu i okrenu se kad je teško. Uveđen sam da u ekipi ima kvaliteta, međutim, džaba sve ako se to ne pokaže na terenu“.

Špic koji ima sedam sezona u inostranstvu – i u svakoj od njih bio je efikasan – još čeka na prvenac u dresu Partizana.
„Tim nema dovoljno samopouzdanja na terenu, to je trenutno najveći problem. Moramo više šansi da stvaramo, „punimo“ šesnaesterac, budemo direktniji ka protivničkom golu“.

Đurđić će novu priliku za gol imati u paru sa Valerijem Božinovim, jer je trener Marko Nikolić tragajući za dobitnom formulom odlučio da prvi put do početka sezone upari iskusne centarforove.
Mnogo mi je lakše da igram s još jednim kolegom u napadu, to može da donese boljitak. Moramo da postižemo golova i kad ne ide. To su odluke velikih klibova“, dodao je Nikola Đurđić.

Marko Nikolić će u Ivanjici izvesti tim prinudno promenjen povredama (izostaju Gogua, Janković, Leonardo, van konkurencije je i golman Stevanović), ali će i sam pribeći rokadama. Izvesno će jedna od njih biti na poziciji levog beka. Umesto Miroslava Bogosavca, koji je na tom mestu igrao celu prolećnu i na početku ove sezone, danas će dejstvovati Nemanja Miletić. Biće to debi 25-godišnjeg Lozničanina za Partizan, baš na terenu Javora, iz kojeg je na insistiranje prethodnog trenera Ivana Tomića i došao u Humsku.

Osim te i promene u špicu, Partizan bi trebalo da zaigra u sastavu: Šaranov – Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić – Everton – Radović, Brašanac, Mihajlović – Božinov, Đurđić.

Nikola Milenković će na štoperskoj poziciji zameniti Goguu, ali je za Partizan bitnije šta će se dešavati u protivničkom kaznenom prostoru.
"Ako samo stojimo na terenu, misleći da će sve da reše Mire, Everton i Saša ili da ja čekam pas kapitena Ilića onda ne vredi ništa. Nema ništa od priče, mora da se radi. Tačno je da imamo problema ispred gola, ali mora svako od nas da gleda sebe. Došao je trenutak da se vratimo na pobednički kolosek“, uverava Valeri Božinov, jedini strelac za crno-bele ove sezone (dva gola).

(FOTO: Star sport, MN Press, FK Partizan)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanNikola ĐurđićNemanja MiletićMarko NikolićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara