""
""

Partizan u Podgorici: U Morači se još drma koš od prošlog duela, mogu li crno-beli do iznenađenja? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.16. | 10:03

Još se pamte i uvrede navijača Budućnosti upućene Saši Pavloviću na toj utakmici, ubacivanje svinjskih bubrega na teren, provokacije iz prvog reda upućene Draganu Milosavljeviću, koškanje igrača na poluvremenu, ali i detalj iz same završnice kada je Darko Planinić povlačio mrežicu i praktično drmao koš kod šuta Rejnoldsa za tri poena

Košarkaši Partizana nastavljaju putešestvije ka opstanku u Jadranskoj ligi, a sada ih čega tradicionalno teško i nezgodno gostovanje ekipi Budućnosti u Podgorici. Crno-beli su nanizali tri pobede, protiv Cibone, Krke i Crvene zvezde, ali sada ih čeka ipak najteži posao.

Izabrane vesti

Ne samo zato što je Budućnost u ovom trenutku neprikosnoveni lider Jadranske lige, već bez dileme ima moćan domaći teren, ali i na papiru znatno kvalitetniju ekipu od one sa kojom raspolaže Aleksandar Džikić.

Ipak, to je bio slučaj i u prošlom kolu u duelu sa Crvenom zvezdom, pa je Džikić od ekipe, čini se, uspeo da izvuče da odigra i preko realnih mogućnosti. Stigla je nagrada u vidu trijumfa i velikog koraka u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju.

Problem za crno-bele moglo bi da predstavlja neigranje Darela Vilijamsa, američkog krilnog centra, koji je taman počeo da se uklapa u sistem. On je na treningu izvrnuo skočni zglob, radi se o lakšoj povredi, ali ga je ona ipak sprečila da putuje sa ekipom u Podgorici.

Inače, upravo je Partizan poslednja ekipa koja je savladala Budućnost u Jadranskoj ligi. To se desilo 7. novembra u hali Pionir, a Podgoričani su od tada vezali 12 trijumfa nad svim ostalim ekipama u regionu.

U ovom trenutku više je nego jasno da je Partizan stao na noge zahvaljujući novom treneru Džikiću koji je doneo preko potrebnu energiju i totalno razdrmao ekipu u svakom smislu. Sada je na još jednom velikom ispitu i trijumf u Morači svakako bi prestavljao neku vrstu senzacije.

Kada su u pitanju igrači, utakmicu u Podgorici mogao bi da obeleži duel Kevina Džounsa i Tadije Dragićevića. Krilni centar Budućnosti je prvi strelac Jadranske lige, a odmah iza njega se nalazi Džouns.
"To će biti još jedna izuzetno teška utakmica za nas. Moraćemo opet da odigramo na visokom nivou, kao protiv Zvezde, kako bi mogli uopšte da razmišljamo o eventualnom trijumfu, pogotovo što je Budućnost baš jaka na svom terenu. Ali radujem se novom derbiju i verujem u još jednu dobru partiju Partizana", rekao je Džouns uoči gostovanja u Podgorici.

Tadija Dragićević je apostrofirao činjenicu da Budućnost želi da se revanšira za poraz u Beogradu.
"Od promene trenera Partizan je nanizao tri pobede, jednu u derbiju sa Zvezdom i pokazao da to nije ista ekipa. Motiv je prisutan jer su nam u neku ruku dužnici. Utakmica će se odigrati u punoj hali, biće lepo za igranje, mi smo kompletni i očekujemo novi trijumf", zaključio je Dragićević.

Kada je u pitanju istorija duela ove dve ekipe, Partizan je u Jadranskoj ligi često pobeđivao u Podgorici, mada je, činjenica, tada imao znatno jače i kvalitetnije ekipe. Poslednji duel Budućnosti i Partizana u martu prošle godine pripao je crnogorskom šampionu u napetoj završnici. Tim porazom crno-beli su tada pali na četvrto mesto na tabeli, što ih je u plej-ofu usmerilo na Crvenu zvezdu, a na kraju ostavilo i bez plasman u Evroligu.

Još se pamte i uvrede navijača Budućnosti upućene Saši Pavloviću na toj utakmici, ubacivanje svinjskih bubrega na teren, provokacije iz prvog reda upućene Draganu Milosavljeviću, koškanje igrača na poluvremenu, ali i detalj iz same završnice kada je Darko Planinić povlačio mrežicu i praktično drmao koš kod šuta Rejnoldsa za tri poena.

Verovatno ni ova utakmica neće proteći bez uzbuđenja, doduše, bilo bi dobro da ga bude samo na parketu. Kako će biti na tribinama, to još nije poznato, ali ove godine uprava podgoričkog kluba odlučila je da u slobodnu prodaju pusti samo 300 ulaznica. Utakmica se igra od 19 sati.

Kvota MOZZART kladionice na pobedu Budućnosti iznosi 1,22, dok je za trijumf Partizana 4,70. Pogledajte ostale kvota za meč OVDE.

(FOTO: MN PresS)


tagovi

Tadija DragićevićFK PartizanKevin DžounsJadranska ligaDarel VilijamsBudućnost PodgoricaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara