""
""

Partizan udario u zid!

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.17. | 18:33

Igokea savladala crno-bele u Laktašima - 70:64

Tamo gde je pre četiri godine izborio poslednji plasman u Evroligu, tu je izgubio šansu da sam odlučuje o svojoj sudbini.

Partizan je okliznuo na mestu gde je malo ko očekivao, ali gde je posle pomenutog polufinala ABA lige poklekao svaki put. Ovaj može da ima dramatične posledice po crno-bele, jer su izgubili i teoretske šanse da budu drugi, a doveli u opasnost treću poziciju pred početak doigravanja.

Izabrane vesti

Kako sad stvari stoje, posle poraza od Igokee (64:70) mogli bi i da padnu na četvrto mesto, što bi značilo sudar sa Crvenom zvezdom. ali je realnije očekivati da budu treći i u polufinalu igraju sa Cedevitom, koja će u tom slučaju imati prednost domaćeg parketa.

Tim Aleksandra Džikića nijednim segmentom igre nije opravdao plan da dobije poslednji meč osnovnog dela regionalnog takmičenja. Kao što je navijačima kidao živce u većem delu sezone, tako je i u susretu sa ekipom Dragana Bajića udario u zid i posle tri vezana trijumfa pretrpeo neuspeh ostavivši Cedeviti brisan prostor da otane na drugom mestu, a lideru na tabeli i aktuelnom prvaku da u ponedeljak, na utamkmici sa Budućnosti u Pioniru, sam izabere koga želi više u plej-ofu.

Igokea je od početka nametnula žesotk ritam koji gosti iz Beograda nisu mogli da prate. Predvođen fenomenalnim Vukom Radivojevićem (meč završio sa 20 poena), domaći sastav je iz minuta u minut gradio prednost koja je početkom druge deonice iznosila čak 16 poena i tad je bilo jasno da bi Parni valjak mogao da pretrpi havariju.

Ona se i desila, jer su crno-beli imali 14 izgubljenih lopti, promašili čak 21 pokušaj za tri poena i nisu imali nijednog raspoloženog košarkaša koji bi mogao, u trenucima kad se šansa ukazala, da preokrene rezultat. Nije to bio Uroš Luković (promašio pet slobodnih bacanja), ni Branislav Ratkovica (napravio koraka pri rezultatu 67:61), a ni Vil Hečer koji je od 11 šuteva iz igre promašio čak devet!?

Iako u drugom delu nije blistala, Igokea je zahvaljujući Radivojeviću, te Sibaliću i Robinsonu upisala pobedu kojom je takmičenje završila na petom mestu.

-------------------------------------
JADRANSKA LIGA, 26. KOLO

IGOKEA - PARTIZAN 64:70 (28:17, 16:17, 9:16, 17:11)

Laktaši
Dvorana: SD Laktaši
Gledalaca: 3.000
Sudije: Nešković, Obrknežević, Sundić

Igokea: Pašajlić 6, Micović 1, Sibalić 9, Robinson 9, Pešaković 6, Milošević 2, Albijanić 2, Radivojević 20, Mahković 6, Rikić 9.

Partizan: Robinson 8, Ratkovica 14, Vrabac 2, Marinković 5, Veličković 9, Majstorović 2, Birčević 3, Koprivica 2, Andrić -, Hečer 12, Pot -, Luković 7.

ABA LIGA, 26. kolo

Petak:

Mega Leks - Karpoš Sokoli 82:69
/Spasojević 20 - Trajkovski 17/

Subota:

Igokea - Partizan 70:64
19.00 Cedevita - FMP

Nedelja:

19.00 Krka - Cibona
19.00 Zadar - Olimpija

Ponedeljak:

18.00 MZT - Mornar
21.00 Crvena zvezda - Budućnost

(FOTO: ABA liga, Igokea/Nenad Vuruna)


tagovi

IgokeaJadranska ligaFK PartizanSrbijaŽKK Partizan Galenika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara