""
""

Partizan za Ludogorec: Obradović desno, Đemba Đemba od početka, Mitrović sam u napadu

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.08.13. | 22:23

Nikola Aksentijević se seli na klupu, odakle će meč početi i Marko Šćepović

Samo jedan gol za prolaz – samo jedan napadač u prvom timu. U topljenje minusa iz Razgrada (1:2) Partizan kreće o očekivanoj formaciji 4-2-3-1, sa Aleksandrom Mitrovićem kao najvećom pretnjom Ludogorecu i jedinom „originalnom“ izmenom u odnosu na ekipu koja je odigrala dosadašnji tok kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mada je najavio da ima mesta i za Marka Šćepovića u početnih 11, trener Vuk Rašović odlučio je da Bugare napadne sa svežim prvakom Evrope za omladince, a ako bude potrebe i prostora u drugom poluvremenu će mu dodati još jednog A reprezentativca. Status Šćepovića je tokom poslednja dva dana predstavljao i jedinu dilemu stručnog štaba srpskog prvaka uoči pravljenja taktike za jedan od najvažnijih mečeva godine, s tim što je jedan od planova podrazumevao da Marko dejstvuje iza špica, gde se minule sezone nekoliko puta dobro snalazio, međutim, procenjeno je da bi tako tim iz Humske bio previše ofanzivan. Ostalo bi iza manevra previše prostora za opasne kontre legije stranaca iz Razgrada, pa je Rašović sa saradnicima pribegao za nijansu opreznijoj varijanti, usput promovisavši još po jednog novajliju u starnih 11 u ostalim linijama tima, u odnosu na meč od prošle srede.

Izabrane vesti

Pozicija Milana Lukača na gol crti je zacementirana, ali su slaba izdanja Nikole Aksentijevića u minulih 270 minuta uticala da se povratnik iz Vitesea preseli na klupu, na njegovo mesto će novajlija Milan Obradović, uz podsećanje Rašovića da je bivši igrač Metalista i ukrajinskog Arsenala kompletnu minulu sezonu proveo na poziciji desnog beka. Na „njegovo“ mesto štopera vraća se oporavljeni Miloš Ostojić, dok će pored biti Ivan Ivabnov, a na levom beku Nikola Gulan. Ovakva postavka čini se čvršćom i uverljivijom od onih iz prethodnih susreta s Širakom i Ludogorecom, mada s druge strane stoji činjenica da će ovo biti četvrti meč na kome se odbrana rotira. Ostaje da se vidi kako će se ta pomeranja odraziti na timski učinak.

Crveni karton Miloša Jojića u finišu utakmice u Razgradu znači da mladi reprezentativac automatski propušta revanš, zbog čega će na poziciji zadnjeg veznog u paru igrati Saša Marković i Erik Đemba Đemba, a bivšem fudbaleru Mančester junajteda biće to debi pred beogradskom publikom i bez obzira što se ne zna da li je spreman za svih 90 minuta izvesno je da će početi ovako bitnu utakmicu. Na osnovu onoga što je pokazao u Bugarskoj i bolje je za Partizan da počne, pa da iskustvom i agresijom doprinese eventualnom topljenju minusa.

Za osmišljavanje akcija biće zadužen Petar Grbić i Nikola Ninković po krilnim pozicijama, kao i Saša Ilić na mestu centralnog igrača manevra, uz napomenu da će legendarni kapiten imati i zadatak više: da se vraća u odbranu ili bar u začetku sprečava akcije Ludogoreca. Važnije je, ipak, šta će da uradi napred. Dovoljno je da se makar jedna od onih njegovih lopti na daljinski dokotrlja do Mitrovića, da on ponovi izdanja iz Litvanije, pa da pred očima Grobara zasvetlucaju zvezdice Lige šampiona, jer će tim koji se plasira u završno eliminaciono kolo imati privilegiju da na svom stadionu ugleda čuvenu muševu i bori se za plasman u grupnu fazu sportski i finansijski najprestižnijeg evropskog kupa.

 

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Aleksandar MitrovićBugarskaErik Đemba ĐembaLiga šampionaLudogorecMilan ObradovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara